Therese Johaug helt knust

Gråtkvalt Johaug: - Det er den verste uka i hele mitt liv

Lege Fredrik Bendiksen trekker seg etter hendelsen.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet): SISTE: Landslagslege Fredrik Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av clostebol.

I dag kom sjokkbeskjeden om at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Det skal ifølge Norges Skiforbund ha skjedd etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe. Solforbrenningen pådro hun seg under høydetrening med langrennslandslaget i Italia i slutten av august.

I dag var blant andre Therese Johaug, lege Fredrik Bendiksen og Skipresident Erik Røste på plass på Ullevaal for å snakke om saken på en pressekonferanse.

Det var en gråtkvalt Therese Johaug som møtte opp. Hun gråt åpenlyst mens hun snakket, og sleit noen ganger med å finne ordene på grunn av gråten.

- Jeg er helt knust. Situasjonen er for meg helt ubeskrivelig. Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævelig jeg har hatt det i en uke nå. Jeg skal fortelle alt som har skjedd. Jeg skal sitte rakrygget, for jeg har null skyld i denne saken, sier Johaug.

Stor belastning

Det var fredag 16. september i år at det ble tatt en urinprøve av Therese Johaug utenfor konkurranse. I urinprøven ble stoffet clostebol funnet, som er i WADAs liste over forbudte stoffer. Hun ble informert om funnet av Antidoping Norge 4. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer