Gråtkvalt Kalla: - Med dette har jeg ingenting i VM å gjøre

40 sekunder bak Uhrenholdt Jacobsen i Skandinavisk cup.

SKUFFET: Charlotte Kalla ble nummer fire på 15 kilometer med skibytte i Skandinavisk cup i Falun i dag - hele 40 sekunder bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som vant rennet. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
SKUFFET: Charlotte Kalla ble nummer fire på 15 kilometer med skibytte i Skandinavisk cup i Falun i dag - hele 40 sekunder bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som vant rennet. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om en drøy måned, 19. februar, åpner VM i Falun med sprint for kvinner og menn. Og mens de norske gullhåpene, med Marit Bjørgen i spissen, stort sett gjør rent bord om dagen, er realiteten en annen for svenskenes store gullhåp.

Charlotte Kalla (27) har ikke deltatt i Tour de Ski, og har istedenfor gått Skandinavisk cup i nettopp Falun denne helga. I går ble hun nummer fire i sprinten da Kari Vikhagen Geitnes og Kathrine Harsem sikret dobbelt norsk.

Dagen derpå fulgte en nedtur for den svenske yndlingen.

- Ingenting i VM å gjøre Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant 15 kilometeren med skibytte, og Kalla gikk i mål til en fjerdeplass - drøye 40 sekunder bak.

- Er jeg 40 sekunder etter i Skandinavisk cup har jeg ingenting i VM å gjøre, sier en gråtkvalt Kalla til Expressen.

27-åringen legger riktignok til at skiene ikke var helt på topp og at føret føltes seigt. Likevel medgir hun at hun må prestere for å klare seg i VM.

- Kroppen kjennes bra, men ikke hodet. Det var ingen morsom avslutning på rennene i Falun. Nå skal det blir virkelig godt å komme hjem, sier Kalla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.