Gråtkvalt Kowalczyk om æraen som er over: - Risikoen er for stor

Tør ikke å skøyte mer.

NOK ER NOK: Justyna Kowalczyk tør ikke å skøyte mer på grunn av kneskaden.  Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER
NOK ER NOK: Justyna Kowalczyk tør ikke å skøyte mer på grunn av kneskaden. Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk var i flere år verdens beste kvinnelige langrennsløper og har allerede gått inn i historiebøkene som en av tidenes beste.

32-åringen er den eneste utøveren som har vunnet Tour de Ski fire ganger. Hun er også den som har nest flest verdenscupseirer gjennom tidene, bare slått av erkerivalen Marit Bjørgen.

Etter FIS' omregning - der etappeseirer i tourer likevel blir regnet som verdenscupseire - gikk den polske stjerna forbi så vel Bjørn Dæhlie som Jelena Välbe på statistikken.

- Har ikke noe valg Kowalczyk står nå med 49 verdenscupseire, men vil sannsynligvis aldri nå det magiske 50-tallet. Én ting er i hvert fall sikkert: Det kommer ikke flere triumfer i skøyting.

I tillegg til å ha gått Tour de Ski for siste gang, har hun også skøytet for aller siste gang.

- Jeg har ikke noe annet valg. Jeg vil aldri bli helt bra igjen. Kneet gjør at det ikke lenger går an å trene på å skøyte lenger. Risikoen er for stor, sier Kowalczyk til det polske nettstedet sport.pl.

- Det er trist Selv om hun alltid har vært en klassiskspesialist, har hun også vunnet flere skøyterenn i sin karriere, deriblant tremila i skøyting i VM i Liberec i 2009 og flere verdenscuptriumfer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer