Gråtkvalt MMA-stjerne om tankene etter sjokktapet: - Jeg har ikke fortalt noen om det

Tårevått møte med Ellen DeGeneres.

(Dagbladet): Det skapte sjokkbølger i MMA-miljøet da den ubestridte stjernen Ronda Rousey ble knocket ut allerede etter 59 sekunder i andre runde i oppgjøret mot Holly Holm november i fjor. 28-åringen gikk på sitt aller første tap i karrieren, etter tolv seire på de tolv første kampene.

I dag var hun på besøk hos talkshow-vert Ellen DeGeneres, hvor hun med tårer i øynene snakket om følelsene hun hadde etter tapet.

- Jeg satt i hjørnet på legekontoret og tenkte: «Hva er jeg dersom jeg ikke har dette?» Jeg satt der og tenkte på å ta mitt eget liv, og i akkurat det øyeblikket tenkte jeg: «Jeg er ingenting, ingen bryr seg overhodet om meg uten dette», sier Rousey under showet.

Da tankene herjet som verst, dukket det opp et lys i enden av tunnelen. Et lys formet som en person.

- For å være ærlig så kikket jeg opp og så min mann Travis stå over meg. Jeg så på ham og tenkte: «Jeg må føde hans barn. Jeg må holde meg i live», sier Rousey, til stor applaus fra publikum.

- Jeg har ikke fortalt noen om det, jeg tror ikke jeg har fortalt ham det. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det uten ham, sier hun videre, mens hun tørker tårene.

Tre kamper Møtet med Ellen var superstjernas første talkshow-intervju etter sjokktapet.

Rousey tror noe av grunnen til tapet kan ha vært at hun bokset tre kamper i løpet av bare ni måneder. Hun slo Bethe Correia og Cat Zingano tidligere i 2015. Hun ville likevel ikke bruke det som unnskyldning.

14. januar bekreftet UFC-president Dana White at Rousey tar en pause fra MMA-sirkuset inntil videre. Blant annet skal filmprosjekter være med å bidra til at de sportslige planene blir satt på vent. Rousey er blant annet med i filmen Roadhouse.

Stjerne Ronda Rousey var sportens ubestridte dronning fram til nederlaget mot Holm. Rousey sto med 12 strake seirer før hun ble sendt i gulvet med en knockout.

Etter tittelkampen sist ble 28-åringen latterliggjort og hånet av en rekke kjendiser, deriblant presidentkandidat Donald Trump. Hun måtte også gjennom en plastisk operasjon som følge av smellene hun fikk i ansiktet av motstander Holm.

Rousey har tidligere vært en allsidig utøver som også jobber som modell og skuespiller. I OL i Beijing i 2008 tok hun bronse i judo i 70-kilosklassen. Hun har også sølv fra VM i judo i samme vektklasse i 2007. Hun har også flere seirer fra de panamerikanske lekene og er tidligere UFC-mester i bantamvekt.

P.S. MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram