Gråtkvalt nedrykk

Leeds-keeper Paul Robinson måtte trøste lagkamerat Alan Smith etter at den tradisjonsrike fotballklubben rykket ned fra Premier League. Neste sesong kan begge toppspillerne være borte.

LONDON (Dagbladet): Flere av Leeds-spillerne klarte ikke å holde tårene tilbake da nedrykket var et faktum. Unggutten Alan Smith er selv supporter og har spilt hele karrieren i Leeds. Nå må han mest sannsynlig bort fra klubben dersom han fortsatt ønsker å være med i landslagsdiskusjonen.

- Det er mange av spillerne som tar dette veldig tungt. Det er klart vi er skuffet , sier Leeds-manager Eddie Gray til SkySports etter kampen.

Kort vei til stupet

Framtida er usikker både for manageren og spillerne. Mange tror at trioen Alan Smith, Mark Viduka og Paul Robinson forlater klubben.

Premier League

Bolton - Leeds 4- 1 (0- 1).
Mål: 0- 1 Viduka (str.27), 1- 1 Djorkaeff (47), 2- 1 Djorkaeff (53), 3- 1 Harte (selvmål 55), 4- 1 Nolan (78).
Tilskuere:
27420.
Gult kort:
Thome, Hunt, Davies, Bolton, Pennant, Leeds.
Rødt kort:
Viduka (33), Leeds.

Norske Eirik Bakke er også en av de spillerne som den økonomisk skakkjørte klubben kan bli nødt til å selge. Bakke mistet sesongavslutningen på grunn av skade.

- Jeg kan ikke så mye om hva som skjer nå. Det er opp til styret og direktørene, sier Gray

Veien mot stupet har vært kort for Leeds United. For eksakt tre år siden spilte den tradisjonsrike fotballklubben om finaleplass i Champions League.

- Det er vanskelig å peke på når det gikk galt. Det er bare tre år siden, men det er så mye som har skjedd. Først og fremst har vi mistet mange gode fotballspillere. Du kan jo tenke deg hva som kunne ha skjedd dersom Arsenal plutselig hadde mistet 6- 7 av sine stjerner, forklarer Gray.

Han lover imidlertid at Leeds United snart skal være tilbake i det gode selskap.

Viduka utvist

- Vi er en klubb med tradisjoner. Vi har enestående fans, og vi skal kjempe oss tilbake. Selv i dag hørte vi dem gjennom hele kampen, sier Gray.

Leeds startet godt i skjebnekampen, og i første omgang dreide mye seg om stjernespiss Mark Viduka. Først sendte han bortelaget i føringen med et godt straffespark. Fem minutter seinere ble han utvist etter å ha satt albuen i hodet på Boltons franske forsvarer Bruno N'Gotty. Etter det ble det tøft.

- Jeg skal ikke legge skylda på noen, men det er klart at det er vanskelig å spille med én mann mindre i mer enn 45 minutter, sier manager Gray.

Før ti minutter var spilt av andre omgang, scoret Boltons Youri Djorkaeff to ganger før Leeds-forsvarer Ian Harte punkterte kampen med å sette ballen i eget mål. Kevin Nolan fastsatte resultatet til 4- 1 vel 12 minutter før slutt. Da rant tårene nedover kinnet på flere av de tilreisende Leeds-supporterne.

TUNGT: Leeds-stjernen Alan Smith har vært i klubben hele sitt liv, og tok til tårene da nedrykket var et faktum. Her blir han trøstet av keeper Paul Robinson.