Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt O'Neal:
- Jeg ville ikke tro det

Basketballlegenden Shaquille O'Neil er langt nede etter at vennen Kobe Bryant omkom.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

Basketballlegendene Kobe Bryant (41) og Shaquille O'Neal (47) ble uvenner som aktive i Los Angeles Lakers, og det hele endte med at «Shaq» forlot klubben etter at duoen hadde spilt sammen fra 1996 til 2004.

I ettertid har de skværet opp og deltok blant annet på flere offentlige arrangementer sammen, og «Shaq» har uttalt at Bryant er «den beste Lakers-spilleren gjennom tidene».

Bryant omkom som kjent i en helikopterulykke søndag, sammen med åtte andre personer, deriblant hans datter Gianna (13). I natt deltok O'Neal på et arrangement i regi TNT, hvor han snakket ut om savnet av Bryant.

Nektet å tro det

O'Neal mistet nylig søsteren sin, og ville ikke tro det da nevøen kom gråtende for å fortelle ham nyheten om Bryants død.

- Han viste meg telefonen og jeg skjelte ham ut. Jeg sa: «Få den der vekk fra ansiktet mitt». Vi lever i en verden der alt kan bli photoshoppet, alt kan bli jukset med. Jeg ville ikke tro det, sier O'Neal.

Så begynte det å hagle inn med telefonsamtaler, og han fikk bekreftelsen han fryktet.

- Jeg har ikke følt en så stor smerte på en stund. Jeg er 47 år, jeg mistet to bestemødre, jeg mistet en sersjant, jeg mistet søsteren min, og nå har jeg mistet en lillebror, sier O'Neal.

Gråtkvalt

Etter hvert blir han gråtkvalt og må stoppe opp, men insisterer på å fortsette å prate om sin tidligere lagkamerat.

- Vi som er her, vi jobber mye, og jeg tror at vi noen ganger tar ting for gitt. Jeg snakker ikke så mye med dere som jeg trenger. Det at vi ikke vil få sjansen til å tulle i løpet av denne Hall of Fame-seremonien, vi vil ikke kunne si: «Ha, jeg har fem og du har fire». Det at vi ikke vil kunne si: «Hvis vi hadde blitt værende sammen kunne vi hatt ti», det er de tingene du ikke kan få tilbake, sier O'Neal, som snakker om antall seriemesterskap.

Se hele videointervjuet med Shaquille O'Neal her:

Kobe Bryant vant NBA-sluttspillet fem ganger med Los Angeles Lakers og tok OL-gull med USA to ganger før han la opp i 2016. 18 ganger fikk han plass på allstar-laget, og i tillegg høstet basketballikonet utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill, skriver NTB.

41-åringen spilte for Lakers gjennom hele den 20 år lange karrieren, og han regnes som en av de aller mest framtredende amerikanske idrettsstjerner gjennom tidende.