Gråtkvalt Pärmäkoski om venninnas død: - Dette er så vanskelig

Krista Pärmäkoski var i Norge da hun fikk beskjed om at venninna Mona-Liisa Nousiainen hadde gått bort. Sorgen preger finsk langrenn.

I SORG: Krista Pärmäkoski er svært trist etter Mona-Liisa Nousiainens dødsfall. Her fra Holmenkollen Skishow i 2018.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I SORG: Krista Pärmäkoski er svært trist etter Mona-Liisa Nousiainens dødsfall. Her fra Holmenkollen Skishow i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LYSEBOTN (Dagbladet): Som eneste kvinne gjorde Krista Pärmäkoski et forsøk på å henge seg på Therese Johaug fra start av den blytunge kondisjonstesten Lysebotn opp er.

Forsøket varte ikke lenge. Den finske jenta måtte gi slipp på ryggen til Johaug inn i motbakkene. Til slutt ble det en sjuendeplass for den finske jenta, fem og et halvt minutt bak overlegne Johaug.

- Det er alltid veldig gøy å være tilbake her. Lysebotn er noe av det tøffeste vi gjør trenings- og konkurransemessig gjennom hele sesongen. Hvert år sier jeg at jeg aldri skal komme tilbake, men her er jeg, sier Pärmäkoski til Dagbladet.

Årsaken er den helt unike konkurransetreningen utøverne får gjennom Blinkfestivalen, med både fellesstart, motbakkeløp og sprint på programmet.

- Det er gode konkurranser her med sterke felt. Jeg trenger denne formen for konkurransetrening, både med spurtoppgjørene i helga, men særlig Lysebotn som er virkelig tøft. Det er fint å se hvordan man ligger an.

Tragedien

Pärmäkoski har vært i Sandnes siden mandag, hvor hun har trent sammen med skiskytter Kaisa Mäkärainen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer