SKUFFET: Lotte Smiseth Sejersted endte på 37. plass i 1. omgang av kvinnenes storslalåm i VM i Schladming, 4,76 sekunder bak den franske lederen Tessa Worley. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
SKUFFET: Lotte Smiseth Sejersted endte på 37. plass i 1. omgang av kvinnenes storslalåm i VM i Schladming, 4,76 sekunder bak den franske lederen Tessa Worley. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Gråtkvalt Sejersted skuffet i storslalåm

Ble bare nummer 37 i første omgang.

Lotte Smiseth Sejersted hadde gråten i halsen etter en svak førsteomgang i storslalåm. Hun kjørte inn til en veldig skuffende 37.-plass.

Hun var 4,76 sekunder bak franske Tessa Worley som tok ledelsen i storslalåmrennet.

- Det meste gikk galt. Jeg ble for passiv og fikk ikke til noen ting, sa Sejersted til NTB etter løpet sitt. Hun sto lenge i målområdet og fordøyde skuffelsen, og da hun tok runden gjennom intervjusonen hadde hun gråten i halsen.

13.-plass som best Hun står etter alt å dømme igjen med 13.-plassen fra super-G i forrige uke som sin VM-beholdning. Aldri tidligere har hun gjort det bedre i et super-G, så det har hun grunn til å være fornøyd med, men VM-innsatsen for øvrig var skuffende. Hun endte på 21.-plassen i utfor og kjørte ut i slalåmdelen av superkombinasjonen.

- At jeg ble for passiv i denne førsteomgangen i storslalåm er en ting, men det er ikke hele forklaringen på at det gikk dårlig. Det var mye som ikke klaffet som det skulle, sa Sejersted.

Litt avslapning Hun har to 15.-plasser i storslalåm fra verdenscupen i år. Det betyr at hun har vært bedre og mer stabil i denne disiplinen enn noen gang, men i VM, der hun virkelig var innstilt på å rette opp den litt skuffende innsatsen fra de første VM-løpene, gikk det ikke bra for henne.

Etter VM reiser hun hjem for å slappe av noen dager, før hun fortsetter i verdenscupsirkuset med renn i franske Meribel neste helg. Deretter skal hun kjøre i Garmisch-Partenkirchen.

(NTB)