Birgit Skarstein

Gråtkvalt Skarstein: - Skikkelig tøft

Birgit Skarstein måtte ta til tårene etter at pallen glapp i para-VM. Oppladningen har vært tung for parautøveren, som har følt seg ensom.

ENSOMT: Birgit erkjenner at hun har følt seg ensom i oppladningen til para-VM. Foto: Geir Olsen / NTB
ENSOMT: Birgit erkjenner at hun har følt seg ensom i oppladningen til para-VM. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg syns det har vært skikkelig tøft å forberede seg til dette VM-et. Jeg har vært veldig mye ensom. Jeg har vært fysisk veldig mye alene.

Det sier Birgit Skarstein i intervjuet med NRK, etter at pallen glapp på Lillehammer.

- Den siste uka har jeg grått hver dag, fordi jeg har vært så ensom, forteller hun.

Skarstein ble hele løpet sekundert på medaljeplass. I mål var hun bare 1,5 sekunder bak den tyske bronsevinneren Anja Wicker. Amerikanske Kendall Gretsch vant foran hviterussiske Valiantsina Shyts.

Tårene til Skarstein kom ikke av skuffelse, men av lettelse, etter en tung oppkjøringen inn mot mesterskapet.

- Har vært veldig tøft

Skarstein har stått utenfor skilandslaget for å satse roing inn mot OL i Tokyo. I løpet av de to siste åra har hun heller ikke konkurrert internasjonalt på ski.

Tiden inn mot para-VM har både vært ensom og tung for Skarstein, som trives best blant andre mennesker.

HAR FØLT SEG ENSOM: Birgit Skarstein i aksjon på Lillhammer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HAR FØLT SEG ENSOM: Birgit Skarstein i aksjon på Lillhammer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Jeg mister litt energi hver dag, og våkner litt mer sliten hver morgen, er ordene hun bruker for å beskrive hvordan ensomheten påvirker henne og toppidrettssatsingen.

- Jeg er nok en ekstrovert type. Jeg er veldig glad i mennesker og føler at livet på mange måter blir farga i møte med de menneskene. Det å jobbe som et lag og som et team, det er noe jeg setter aller høyest i idretten. Det er det som gir det mening og verdi.

Nå lurer hun på om prioriteringen har kostet for mye.

- Det har vært veldig tøft. Jeg har hatt et håp om at hvis jeg bet tennene sammen og holdt ut, så kunne jeg kanskje klare å hevde meg. Men det har vært helt bingo, sier Skarstein, som gikk inn i torsdagens løp rangert sist i verden.

Det norske håpet startet med en jevn fart, men bakfra kom flere sterke kvinner og plasserte seg foran på tidlige passeringer. Mot slutten ble det likevel spennende da det ved passering fem kilometer skilte bare ti sekunder fra tredjeplasserte Wicker ned til Skarstein.

Dermed ble avslutningen en kamp for Skarstein, som måtte sette opp tempoet for å kunne ta medalje, men hun greide ikke ta inn sekundene hun trengte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer