Emil Hegle Svendsen om framtida

Gråtkvalt Svendsen legger opp: - Det er sjanseløst for min del nå

Klokka elleve offentliggjorde Emil Hegle Svendsen valget og snakket ut om framtida.

LEGGER OPP: Emil Hegle Svendsen gir seg som skiskytter etter 16 internasjonale titler. 32-åringen annonserte dette under en emosjonell pressekonferanse. Han sier selv at det er en drøm å være idrettsutøver i et land som Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (32) går i fotsporene til Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen. Sesongen 2017/18 ble hans siste.

Mandag klokka elleve inviterte Svendsen til pressekonferanse på Olympiatoppen sammen med Skiskytterforbundet. Der skulle skiskytteren offentliggjøre valget og fortelle om framtida, da han lenge har vært usikker på om han kom til å ta en sesong til.

- Det er første gangen jeg innkaller til pressemøte, så dere må bære med meg hvis jeg ikke er så god på det, sier en litt nervøs Svendsen.

Han forteller om manglende motivasjon og en trengsel etter en ekstrem gnist, som er totalt fraværende.

- Gnisten pleier å komme tilbake etter litt pause, og jeg håpte den ville komme etter OL i år. Men jeg var ikke i nærheten. Det er sjanseløst for min del nå.

- Jeg er helt ferdig, sånn i hodet, sier en gråtkvalt Svendsen.

Han forteller at målet var å delta i VM i Östersund neste år, og avslutte på samme måte som alt startet for ti år siden. Men de siste åra har bydd på oppturer og nedturer.

- Ser jeg tilbake til de siste åra, så har det vært litt trøblete, men det har vært lyspunkt hele veien som har motivert meg da. Tanken om Östersund har fristet, men gnisten er ikke der. Jeg er ferdig, sier Hegle Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer