Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPUKA

Gråtkvalt Tande var langt nede. Så fikk han gledesbeskjeden: - Jeg husker ikke helt hva som ble sagt

Klarte tredjeplassen i Hoppuka til tross for mislykket hopp.

JUBEL ETTER TREDJEPLASS: Daniel-André Tande trodde han hadee ødelagt pallplassen i Hoppuka, men kapret til slutt tredjeplassen. Foto: AFP PHOTO / Michal CIZEK / NTB Scanpix
JUBEL ETTER TREDJEPLASS: Daniel-André Tande trodde han hadee ødelagt pallplassen i Hoppuka, men kapret til slutt tredjeplassen. Foto: AFP PHOTO / Michal CIZEK / NTB Scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN/OSLO (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) drømte om å bli den første nordmannen på ti år som kunne feires som vinner av Hoppuka.

I stedet ble drømmen om seier til et mareritt i det aller siste hoppet.

Ut fra hoppkanten så alt ut til å være i skjønneste orden. Men så begynte problemene for nordmanen, som skjenet ut og fikk problemer med balansen. I stedet for å hoppe for seier, handlet det nå om å komme helskinnet ned.

- Det var veldig skummelt, det går i slow motion (sakte film - journ.anm.), sier Tande, som bare fokuserte på å komme seg trygt ned på beina.

- Rein uflaks

Han mener han sjekket utstyret før han satte utfor. Skihopperen tror han hektet staget i bommen slik at den falt ut.

JUBEL LIKEVEL: Daniel-André Tande (t.h.) jublet da han innså at han kom på hoppukepallen til slutt. Her er han med Kamil Stoch (i midten) og Piotre Zyla som ble nummer én og to. Foto:  EPA/CHRISTIAN BRUNA/NTB Scanpix
JUBEL LIKEVEL: Daniel-André Tande (t.h.) jublet da han innså at han kom på hoppukepallen til slutt. Her er han med Kamil Stoch (i midten) og Piotre Zyla som ble nummer én og to. Foto:  EPA/CHRISTIAN BRUNA/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sjekket bindingen på bommen. Ingen kan stilles til ansvar. I dag hadde jeg uflaks og det skjedde med meg, sier Tande, som tror han dro skoen litt for langt bak, og at den ble hektet i bommen.

- Det var rein uflaks, det kan skje alle, sier han.

- Det var autopiloten som sørget for at jeg kom meg trygt ned på beina, sier Tande videre om dramatikken.

Like etter landingen på 117 meter - 18 meter kortere enn i første omgang - virket Tande utrøstelig.

Nå er humøret bedre.

- Jeg er i ganske bra humør nå. Rett etter jeg landet var det en stor skuffelse. Jeg trodde alt røyk. Jeg har sett på det i et annet perspektiv. Det jeg har gjort den siste uka er utrolig stort, jeg er utrolig stolt av meg selv, måten jeg har kjempet på, sier Tande.

Nummer tre

Først trodde Tande at han hadde spolert alt. Ikke bare seieren, men pallen i sammendraget.

Etter hvert fikk han beskjed om at han likevel ble nummer tre sammenlagt, en etterlengtet opptur etter dagens dramatiske finaleomgang.

Det var renndirektør Walter Hofer som ga ham beskjeden. Manuellterapeut Lars Haugvad forsøkte å trøste Tande etter rennet.

RENNDIREKTØR: Walter Hofer. Foto: NTB Scanpix
RENNDIREKTØR: Walter Hofer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tok til tårene, prøvde bare å trøste meg selv. Jeg husker ikke helt hva som ble sagt, jeg visste ikke det med en gang, sier Tande om skuffelsen før han fikk vite at han kom på pallen.

Derfor blir det en feiring i kveld likevel.

- Jeg skal bruke kvelden til å feire uka som har gått. Jeg er utrolig stolt av det jeg har fått til, sier Tande.

Kamil Stoch tok sammenlagtseieren i Hoppuka på en suveren måte til slutt. Det ble dobbelt polsk med Piotr Zyla på andreplass (35,3 poeng bak Stoch). Tande ble til slutt nummer tre (56 poeng bak Stoch).

Sliten Stöcl

Trener Alexander Stöckl var hel tom etter rennet:

- Jeg ble overrasket. Hoppet så helt greit ut. Men så ble han skikkelig skjev. Danny er god til å fly, uten å falle.

- Hva gjør dere i kveld?

- Vi skal feire med pizza, forteller Stöckl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling