Gråtkvalt Tora Berger takket mor og far etter at karrieren var over

Skjøt seg bort i sitt siste verdenscuprenn.

(Dagbladet): Tora Berger (33) bommet tre ganger på første stående skyting i Holmenkollen i dag, og mistet dermed sammenlagtseieren i verdenscupen.

Den fikk i stedet til finske Kaisa Mäkäräinen, som var nummer to på sammenlagtlista før dagens renn.

Finnen ble nummer sju i dag, og det holdt til å gå forbi Berger, som til slutt ble nummer 14.

- Det var en fantastisk løp. Det var vanskelig å skjønne det da jeg gikk over streken, jeg var ikke helt sikker på om det holdt. Jeg fikk sekunderinger mot Tora hele veien, men jeg klarte ikke å regne ut om det holdt eller ikke, så jeg måtte bare gå alt jeg hadde. Jeg var skikkelig sliten gjennom hele løpet, men jeg tror de andre også var slitne, sa Mäkäräinen til NRK etter løpet.

- En stor glede Ekstra surt er det nok for Berger at dette var hennes siste renn som skiskytter på internasjonalt nivå. Lesja-dama legger opp etter sesongen, og har nå bare NM neste helg igjen på terminlista.

- Jeg var litt for bestemt og ville litt for mye. Jeg var litt sein med å trykke av. Da var det litt kjipt å gå tre runder, sa Tora Berger til NRK om den tredje skytinga.

Likevel smilte hun tappert, og selv om hun var skuffet, gravde hun seg på ingen måte ned da hun så tilbake på en lang og innholdsrik karrierre.

- Det er ikke alle som får oppleve det jeg har gjort. Det har vært mange oppturer og mange nedturer. Det har vært en stor glede alt sammen, sa hun til NRK, og trakk fram sin første seier i Kontiolahti og OL-gull som høydepunkter i karrieren.

Usikker husmor Blant de viktigste støttespilleren for 33-åringen har vært mamma Kari og pappa Trond.

- Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke hatt muligheten til å stå her i dag. De har spinka og spart for at jeg og Lars skal kunne gjøre det vi liker. De har vært et helt utrolig støtteapparat for meg og Lars. Spesielt når det har vært tungt har de vært gode å ha, men selvsagt når det har gått bra også, sa en gråtkvalt Berger til NRK.

Nå er det bare NM på Voss som gjenstår, før det blir en lang ferie i april. Så skal Berger hjem til ektemannen, men hun veit ikke helt hvordan det skal gå.

- Jeg skal prøve å gjøre en god jobb som husmor, men jeg kan ikke love noe, lo Berger.

Dagens fellesstart i Holmenkollen ble vunnet av slovakiske Kuzmina, foran slovenske Gregorin og franske Dorin Habert.