U21: Norge-Serbia

Gråtkvalte norske spillere etter U21-smellen: - Det er så jævlig tungt

Mener de fortjente bedre.

SKUFFA: Martin Ødegaard leverte en god kamp på Marienlyst i kveld, men måtte innse at det ikke blir noe U21-EM på Norge til sommeren. Det gjør vondt. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
SKUFFA: Martin Ødegaard leverte en god kamp på Marienlyst i kveld, men måtte innse at det ikke blir noe U21-EM på Norge til sommeren. Det gjør vondt. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): De norske U21-gutta kjempet heroisk og leverte en god kamp mot Serbia i kveld, men vant «bare» 1-0.

Dermed blir det ikke noe EM-sluttspill til sommeren, ettersom 0-2-tapet i Beograd fredag ble avgjørende.

Leif Gunnar Smeruds gode generasjon klarer dermed ikke å følge opp suksessen til laget som sikret en sensasjonell norsk U21-bronse i Israel i 2013.

Det gjorde svært vondt for de norske gutta, som er blitt en veldig samlet enhet i løpet av kvalifiseringen. Mats Møller Dæhli så tilsynelatende ut til å ta sluttspillbommen verst.

- Jævlig tungt

Freiburg-spilleren var den første av de norske gutta i pressesonen etter kampen. Oslo-gutten hadde tårer i øynene, og var langt nede.

HÅP: Her har akkurat Mohamed Elyounoussi satt inn 1-0 for Norge, men 2-0 uteble. Mats Møller Dæhli (t.h.) var kanskje mest skuffa av alle etter kampen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
HÅP: Her har akkurat Mohamed Elyounoussi satt inn 1-0 for Norge, men 2-0 uteble. Mats Møller Dæhli (t.h.) var kanskje mest skuffa av alle etter kampen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er på høyde med dem, men det spiller ingen rolle. Vi er ute. Jeg trodde vi skulle klare det da vi scora. Men det er jævlig tungt når det ikke går. Jeg hadde lyst til å komme til et mesterskap, men mange av disse spillerne vil være gode for Norge framover, sier han.

- Du har snakket mye om lagfølelsen på dette laget. Er det det som føles verst?

- Ja, det er det ingen tvil om. Dette er noe av det verste jeg har vært gjennom på fotballbanen. Jeg håper så mange av oss som mulig tar steget opp på A-landslaget i framtida, sier Dæhli.

- Fortjente et sluttspill

Norges målscorer Mohamed Elyounoussi, var også langt nede. Basel-spilleren tror han vil slite med å få sove i kveld, spesielt fordi han misset på en stor sjanse på 0-0 i første omgang.

LANGT NEDE: En skuffet  Mohamed Elyounoussi får en klem av landslagets trener Leif Gunnar Smerud etter sammenlagttapet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
LANGT NEDE: En skuffet Mohamed Elyounoussi får en klem av landslagets trener Leif Gunnar Smerud etter sammenlagttapet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er veldig nære og det er utrolig surt. Det er mange her som hadde fortjent å oppleve et EM-sluttspill og få vist fram ferdighetene sine, sier han.

Martin Ødegaard er også langt nede etter oppgjøret, men 17-åringen forsøker å snu skuffelsen til noe positivt.

- Vi gjorde en god kamp og vi må forsøke å være stolte av det og ikke være for skuffa, selv om det selvfølgelig er tungt, sier han.

- Kan ikke grave oss ned

- Dette er noe av det bitreste jeg har opplevd på en fotballbane. Vi hadde et veldig stort ønske om å klare det. Vi gjorde en god kamp i dag, men vi var ikke gode nok over to kamper. Det er skuffende, men vi kan ikke grave oss ned. Vi må slå tilbake senere.

- Hva manglet?

- Vi slet litt med å etablere det siste trøkket. De åpnet godt, men så tok vi over helt fram til vi scoret og litt til. Etter det slet vi litt med å lage det siste trøkket for å få andrescoringa.

UTE AV SLUTTSPILLET: EM-sluttspillet for Norges U21-lag røk etter dagens kamp mot Serbia som endte 1-0 til Norge. Laget hadde trengt tre mål for å vinne. Video: D-Play Vis mer

- Hva synes du om egen innsats?

- Jeg synes jeg spilte en grei kamp. I andre omgang slo jeg bort litt mange pasninger, og det irriterer meg, men alt i alt gjorde jeg en grei match.

- Fantastiske individualister

U21-trener Leif Gunnar Smerud mener gutta hans hadde fortjent bedre mot et serbisk lag som vant U20-VM i fjor.

- Gutta er veldig skuffa. De har jobbet målrettet og utrolig godt lenge. Det er en utrolig gjeng, fantastiske individualister som kan gjøre noe større enn seg selv. Det er synd at de ikke får et EM, sier han til Dagbladet.