Grått Rosenborg kledd nakne

Rundspilt av Sjakhtar Donetsk i semifinalen i Copa del Sol.

RUNDSPILT: Simen Wangberg og Rosenborg ble mange nummer for små for Champions League-deltageren Sjakhtar Donetsk i Copa del Sol.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
RUNDSPILT: Simen Wangberg og Rosenborg ble mange nummer for små for Champions League-deltageren Sjakhtar Donetsk i Copa del Sol.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Jan Jönssons Rosenborg ble nærmest kledd nakne med 1-4-tapet for ukrainske Sjakhtar Donetsk i semifinalen av Copa del Sol fredag.

Trøndelags stolthet viste seg fra en uvanlig blek og grå side i 1. omgang. Fire minutter var gått da Sjakhtars ensomme spiss Luiz Adriano hadde funnet nettmaskene bak Daniel Örlund. Det etter en stygg tversoverpasning fra Mikael Lustigs side.

Etter 17 minutter doblet Douglas Costa ledelsen på et flott langskudd foran et ryggende RBK-lag. Henrik Mkhitarijan gjorde 3-0 etter 28 minutter da han plukket opp en retur inne i feltet mens RBKs spillerne nærmest sto å så på.

Morten Moldskred hadde en mulig mot slutten av omgangen, men hans spede forsøk av en vipp ble stoppet på streken. Derfor måtte Jönsson måtte legge godviljen til for å finne noe positivt om sine elever før hvilen.

Nullstille - Vi forsøkte å nullstille oss etter pausen. Det syntes jeg vi lykkes med. Det var viktig at de ikke fikk stikke så mye ifra, sa Jönsson til TV 2 Sporten.

Litt mer å glede seg over fikk Jönsson i annenomgang. Spesielt da innbytter Gjermund Åsen reduserte med hodet til 1-3 på et fint innlegg fra Lustig. Han hadde kommet inn for Trond Olsen og hadde bare vært på banen i to-tre minutter.

Gleden varte ikke så lenge for fem minutter senere var Michael Jamtfall for sen i en takling inne i eget felt. Straffen satte Willian sikkert i mål.

Belastning - Det har kanskje vært litt for mye belastning på enkelte spillere. Det straffer seg å tape ballen i slike posisjoner som det ble gjort, slo den svenske treneren fast.

Dermed blir det en helukrainsk finale mellom Sjakhtar Donetsk og Karpaty Lviv i Copa del Sol mandag.

- Det var et veldig godt lag. Ikke mange lag i Norden, hvis det er noen, som kan slå dette laget, slo Per Ciljan Skjelbreid fast.

(NTB)