Gratulerer, Contador!

- Har tvilt på om jeg kunne vinne.

SUVEREN VINNER: Andy Schleck forsøkte forgjeves å støte i fra Alberto Contador opp de stupbratte bakkene til Mont Ventouz, men spanjolen slapp aldri og vinner sin andre Tour-triumf på tre år.   REUTERS/Charles Platiau
SUVEREN VINNER: Andy Schleck forsøkte forgjeves å støte i fra Alberto Contador opp de stupbratte bakkene til Mont Ventouz, men spanjolen slapp aldri og vinner sin andre Tour-triumf på tre år. REUTERS/Charles Platiau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vi fulgte etappen direkte i vårt livestudio!

Det ble akkurat så dramatisk som forventet da rytterne dagen før endelig målgang i Paris tråkket opp «Skrekkens fjell» Mont Ventoux foran 500 000 tilskuere.

Og da sammenlagtfavorittene sto foran det avgjørende slaget beviste Alberto Contador en gang for alle hvem som er verdens råeste syklist i 2009.- Alt jeg måtte gjøre var å kontrollere Andy Schleck. Han forsøkte å angripe og hadde en god dag, men det hadde jeg også, sier Contador ifølge nyhetsbyrået AFP.

Men spanjolen har ikke vært trygg på at det skulle gå veien.

- Dette har vært en veldig vanskelig Tour. Det ser kanskje enkelt ut for publikum, men det har vært flere ganger jeg har tvilt på om jeg kunne vinne, sier Astana-rytteren.

Andy utfordret og utfordretMed ei mil igjen til målgang på Mont Ventoux startet hovedutfordrer Andy Schleck en serie angrep på Contador, men for hvert eneste taktskifte fulgte gultrøyeholderen opp.

Den spinkle spanjolen fulgte sin luxembourgske konkurrent som en skygge, og de trillet utmattet over mållinja sammen med Lance Armstrong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer