Gratulerer med dagen, Tottenham

Utrolig snoperasjon etter Robinson-tabber. Redder Jols jobb?

(Dagbladet.no): Tottenham - Aston Villa 4-4.

Tottenham skulle i dag feire klubbens 125-årsjubileum, og lagets hardt pressede manager, Martin Jol, ba nok tynt om en opptur etter den elendige sesongstarten (se faktaboks).

Men da Aston Villa hadde scoret fire mål og bortefansen sarkastisk sang «Happy Birthday To You», så det ut til å være slutt - både på Tottenhams sjanser til å få noe ut av kampen og på Jols periode som klubbens manager.

Så. Feil. Kan. Man. Ta. (sjøl om det siste gjenstår å se, for Tottenham ligger fortsatt tredje sist på tabellen)

- Jeg tror ikke jeg har vært involvert i en slik kamp før, fastlår Jol sjøl etter kampslutt, ifølge Sportinglife.

- Dette kan bli et vendepunkt for oss, fastslår banens beste, Gareth Bale, mens Tottenham-kaptein Robbie Keane omtaler kampen som «utrolig».

Robinson-tabber
Ikke bare endte det godt for de for anledningen blå-hvite, det startet også bra. Etter 20 minutter var Dimitar Berbatov på rett plass og stanget hjemmelaget i ledelsen, etter en corner.

Men det tok bare to minutter før lagene var like langt. Martin Laursen var målscorer, men Tottenham-keeper Paul Robinson skal ta like mye skyld som Laursen kan ta ære.

JUBEL: Tottenham-spillerne feirer Dimitar Berbatovs mål, det første i kampen. Lite visste de da om at de ville få atskillig mer å juble for etter hvert. Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
JUBEL: Tottenham-spillerne feirer Dimitar Berbatovs mål, det første i kampen. Lite visste de da om at de ville få atskillig mer å juble for etter hvert. Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX Vis mer

Den engelske landslagssmålvakta, som ikke er ukjent med tabber, mistet nemlig ballen fra fast grep etter en corner. Danske Laursen kunne bare banke ballen i mål, til 1-1.

Villa-mål nummer to var på en måte ganske likt det første, med Laursen i rollen som avslutter og Robinson som syndebukk.

Etter mye fram og tilbake i feltet skjøt Villa-spilleren i mål, mellom beina til Tottenhams målvakt, som ikke voktet målet altfor godt.

Villa-snuoperasjon

Før pause puttet John Carews (ute med skade)  lag så sitt tredje, ved Gabriel Agbonlaho.

Dermed hadde Villa snudd kampen fra 1-0 til 1-3, men det skulle bli verre for Tottenham og manager Martin Jol.

Han så om mulig enda tristere ut etter at Craig Gardner satte et frispark i mål etter en times spill, slik at Tottenham lå under med tre mål og så ut til å være ute av kampen.

Bedre ble det ikke av at hjemmesupporterne buet ut sine egne spillere, slik at de ikke turte å ta initiativer og ta tak. Noen fans forlot sågar stadion. Det var ikke smart.

Gratulerer med dagen, Tottenham

For i det 69. spilleminutt startet Jermain Defoe det som ble en heroisk snuoperasjon, den andre i kampen - denne gangen av Tottenham.

Han skjøt i stanga, før Pascal Chimbonda satte returen i mål. 2-4.

Tottenham-snuoperasjon

Helt av tok det likevel ikke før Tottenham fikk straffe i det 82. minutt, etter klønete opptreden i Aston Villa-forsvaret.

Robbie Keane hadde små problemer med å redusere til 3-4.

Mot slutten presset Tottenham naturligvis voldsomt på, men kom ikke nærmere enn et annullert mål fem minutter før full tid.

Sånn så det iallfall ut. Helt til Younes Kaboul dukket opp på overtid og banket ballen så langt opp i venstre kryss som det overhode er mulig. Hvorpå spillerne omringet og feiret sin manager.

4-4, og tross alt: Gratulerer med dagen, Tottenham!

• Les også: O`Neill tar Spurs-sjefen i forsvar

SKULLE BARE HA VISST: Tottenhams oppsigelsestruede manager Martin Jol så ikke spesielt fornøyd ut underveis i dagens kamp mot Tottenham. Men han skulle få noe å juble for til slutt.