- Gratulerer med en feilfri kamp

Thomas Myhre-ros til Iven Austbø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKING STADION (Dagbladet.no): Viking-keeper Iven Austbø sto som en vegg i målet mot Brann. Han var høyt og lavt, både på strek og i felt, og var til og med sweeper ved en anledning. Den unge keepere hadde stålkontroll, og drev Brann-angriperne til fortvilelse.

VIKING – BRANN 3-1 (1-0)

Viking stadion, 16 600 tilskuere

Mål: 1-0 Peter Ijeh (43), 2-0 Allan Gaarde (57), 2-1 Martin Andresen (str. 79), 3-1 Søren Berg (86).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

Gult kort: Ramiro Corrales, Brann.

Rødt kort: Olafur Örn Bjarnason (86, to gule), Brann. 

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Maurice Ross, Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Thomas Pereira – André Danielsen, Jone Samuelsen, Søren Berg (Andreas Ulland Andersen fra 90.) – Alexander Ødegaard (Razak Pimpong fra 86.), Peter Ijeh (Hannes Sigurdsson fra 90.), Allan Gaarde.

Brann (4-5-1): Håkon Opdal – Bjørn Dahl (Petter Vaagan Moen fra 68.), Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Ramiro Corrales – Eirik Bakke, Martin Andresen, Jan Gunnar Solli, Ardian Gashi (Robbie Winters fra 61.), Erik Huseklepp (Helge Haugen fra 90.) – Thorstein Helstad.

På Viking-tribunen venter en utålmodig og dresskledt Thomas Myhre på å overta keeperhanskene.

Det blir kanskje ikke så lett.

I går var Myhre rask med å gratulere Iven Austbø med kampen.

- Fantastisk, du stod feilfritt! sa Thomas Myhre, og ga Austbø en klapp på skulderen.

Trygg i mål

Sjøl er ikke Iven Austbø så opptatt av duellen med eks-landslagskeeperen, som er sulten på å vise at han er bedre enn tabbene på landslaget viser.

- Jeg tenker kun på min jobb, og i dag var det en komplett kamp for meg. Jeg føler meg trygg når jeg løper ut til kamp. Jeg vet hva jeg er god for, sier Iven Austbø.

STORSPILL: Fortsetter Iven austbø og spille som mot Brann skal selv Thomas Myhre få det tøft med å spille seg inn i Viking-målet. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
STORSPILL: Fortsetter Iven austbø og spille som mot Brann skal selv Thomas Myhre få det tøft med å spille seg inn i Viking-målet. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Det har tatt tid før Iven Austbø har fått tillit i Viking-målet. Svenske Mattias Asper fikk flest kamper i fjor, nå er han plassert på innbytterbenken og vil bort fra Viking.

Austbø trenes av Vikings gamle storkeeper Erik Johannessen, som er raskt frampå med honnør til keeperen i pausene og etter kampene.

Farlig Ødegaard-Ijeh kombinasjon

Vikings sportssjef Egil Østenstad mener Viking-Brann-oppgjøret var en av de beste tippeligakampene han har sett.

Viking framstår nå med en helt annen sjøltillit hjemme. Unge spillere på midtbanen tar kommandoen fra start med sugende taklinger og gode løp.

Alexander Ødegaard begynenr omsider å vise hvorfor han ble kjøpt fra Rosenborg. Peter Ijeh plasserer seg lurt i feltet og venter på presise innlegg fra Ødegaard.

Det avgjorde kampen mot Tromsø for ei uke siden, og i går var det også oppskriften på Vikings ledermål.

- Gratulerer med en feilfri kamp
<B>TILBAKE I VIKING:</B> Her er Thomas Myhre hoppende glad 16. mai i 1997.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer