- Gratulerer med en feilfri kamp

Thomas Myhre-ros til Iven Austbø.

VIKING STADION (Dagbladet.no): Viking-keeper Iven Austbø sto som en vegg i målet mot Brann. Han var høyt og lavt, både på strek og i felt, og var til og med sweeper ved en anledning. Den unge keepere hadde stålkontroll, og drev Brann-angriperne til fortvilelse.

På Viking-tribunen venter en utålmodig og dresskledt Thomas Myhre på å overta keeperhanskene.

Det blir kanskje ikke så lett.

I går var Myhre rask med å gratulere Iven Austbø med kampen.

- Fantastisk, du stod feilfritt! sa Thomas Myhre, og ga Austbø en klapp på skulderen.

Trygg i mål

Sjøl er ikke Iven Austbø så opptatt av duellen med eks-landslagskeeperen, som er sulten på å vise at han er bedre enn tabbene på landslaget viser.

- Jeg tenker kun på min jobb, og i dag var det en komplett kamp for meg. Jeg føler meg trygg når jeg løper ut til kamp. Jeg vet hva jeg er god for, sier Iven Austbø.

STORSPILL: Fortsetter Iven austbø og spille som mot Brann skal selv Thomas Myhre få det tøft med å spille seg inn i Viking-målet. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
STORSPILL: Fortsetter Iven austbø og spille som mot Brann skal selv Thomas Myhre få det tøft med å spille seg inn i Viking-målet. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Det har tatt tid før Iven Austbø har fått tillit i Viking-målet. Svenske Mattias Asper fikk flest kamper i fjor, nå er han plassert på innbytterbenken og vil bort fra Viking.

Austbø trenes av Vikings gamle storkeeper Erik Johannessen, som er raskt frampå med honnør til keeperen i pausene og etter kampene.

Farlig Ødegaard-Ijeh kombinasjon

Vikings sportssjef Egil Østenstad mener Viking-Brann-oppgjøret var en av de beste tippeligakampene han har sett.

Viking framstår nå med en helt annen sjøltillit hjemme. Unge spillere på midtbanen tar kommandoen fra start med sugende taklinger og gode løp.

Alexander Ødegaard begynenr omsider å vise hvorfor han ble kjøpt fra Rosenborg. Peter Ijeh plasserer seg lurt i feltet og venter på presise innlegg fra Ødegaard.

Det avgjorde kampen mot Tromsø for ei uke siden, og i går var det også oppskriften på Vikings ledermål.

- Gratulerer med en feilfri kamp
<B>TILBAKE I VIKING:</B> Her er Thomas Myhre hoppende glad 16. mai i 1997.