- Gratulerer med gullet, Brann

LSK-leiren bøyer seg i støvet etter 1-5-tap.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Brann 1-5.

Brann kopierte gullrival Vikings førsteomgangsoppvisning fra i går, og avgjorde oppgjøret mot Lillestrøm i løpet av 45 forrykende minutter.

Bortelaget var dødelig effektive foran Otto Fredrikson, og etter Martin Andresens straffescoring like før pause, sto det 0-3 på måltavla som møtte lagene i andre omgang.

Brann var rett og slett et mye bedre lag enn et svekket LSK, og knuste de tidligere gullutfordrerne.

Nå er bergenserne bare to seire unna gullfesten.

- Sjanseløse

Lillestrøm-trener Tom Nordlie kunne ikke gjøre annet etter kampen enn å rekke armene i været og innse at Brann var bedre enn laget hans i kveld.

- Maken til effektivitet har jeg ikke sett. Det er tungt å stå her etter å ha blitt ydmyket, men det er bare å gratulere Brann med seriegullet. Vi var sjanseløse, sier Nordlie.

GULLET SKA HEM: Denne gangen kan Brann-supporterne få rett, for første gang siden 1963. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO
GULLET SKA HEM: Denne gangen kan Brann-supporterne få rett, for første gang siden 1963. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET.NO Vis mer

Lillestrøm var gode de første ti minuttene, og styrte spillet i store deler av andre omgang. Likevel lyver ikke resultatet - 1-5.

- Vi virker totalt utladet etter cupkampen mot Stabæk, og etter 0-1 er det helt dødt. Brann viser at de er ekstremt effektive, og de er bedre enn oss. Og det har med dyktighet å gjøre, sier han.

Vikarierende kaptein Espen Søgård har ikke annet enn ros til bergenserne han heller.

- De var hundre ganger bedre enn oss i dag, det er bare å gratulere med seier og med ligagull, sier Søgard.

Nøkternhet i Brann-leiren

Mons Ivar Mjelde lot seg heller ikke i kveld lokke til å snakke om et sikret seriegull, og var som vanlig mest fokusert på "neste oppgave".

- Så lenge det er teori som kan frata oss gullet skal vi ikke slå oss på brystet. Vi tenker kun neste kamp, sier Brann-treneren.

Han innrømmer at Lillestrøm virket som de merket savnet av profilene Frode Kippe og Bjørn Helge Riise, men var likevel overrasket over at hjemmelaget ikke skapte mer.

- Gratulerer med gullet, Brann

Forklaringen på at Brann derimot gjør det, har han klar.

- Vi har folk som er flinke til å følge planen vi har lagt, og er dødelig effektive på

overgangene. Det handler om kvalitet i spillergruppa, sier Mjelde.

Effektive Brann

Olivier Occean fikk en kjempemulighet allerede etter to minutters spill, og kunne gitt LSK drømmestarten.

Kanadieren ble spilt helt fri foran Håkon Opdal, men et litt nølende mottak hindret en ordentlig avslutning, og Sigurdsson fikk blokkert.

Petter Vaagan Moen holdt på å lage 1-0 nesten ut av ingenting etter drøye ti minutter, da innlegget hans nesten lurte Otto Fredrikson på første stolpe.

Fem minutter senere hadde Vaagan Moen mer hell.

- Gratulerer med gullet, Brann

Vingen satte opp et nydelig veggspill med Armann Bjørnsson, fikk ballen på elleve meter, og knallet inn ledermålet via en skliende Pål Steffen Andresen.

Lighter traff Solli

Kort etter doblet Brann ledelsen.

Eirik Bakke skjøt fra tjuefem meter, en lur dupper som gikk i tverrliggeren bak Fredrikson. LSK-forsvaret sov på returen, og der sto Bjørnsson klar til å sette inn 2-0.

Litt drama fikk vi også, da Brann-spillerne valgte å feire scoringen rett foran Kanarifansen.

Gjenstandene haglet rundt ørene på de røde, og Jan Gunnar Solli så ut til å bli truffet av en lighter.

Solli ble liggende et øyeblikk, men kom raskt til hektene.

LSK med mye ball Lillestrøm tok etter hvert over mer av banespillet, men slet med å skape store sjanser.

Brann på sin side senket seg mot pause, men var som vanlig farlige på kontringer.

Petter Vaagan Moen fikk masse rom på venstresida i første omgang, og kom til flere gode skudd.

Det var imidlertid da han valgte å drible i stedet for å skyte den tredje scoringen kom.

Moen utfordret Simen Brenne, ble lagt i bakken, og Martin Andresen kunne sette det som så ut til å være spikeren i kista fra elleve meter.

Tente håpet

Men Lillestrøm satte en støkk i bergenserne like etter pause.

Magnus Myklebust skjøt fra knappe tjue meter, og med litt flaks gikk skuddet via en Brannspiller, og duppet ned i bortre nettvegg.

Hjemmelaget vekket nok fansen på tribunen, men uten Bjørn Helge Riise og Frode Kippe klarte ikke LSK helt å utnytte momentumet scoringen kunne gitt.

Etter halvspilt omgang begynte sjansene likevel å komme, og både Pål Strand og Magnus Myklebust kom nære med skudd fra distanse.

Men ethvert håp døde med Thorstein Helstads 4-1-scoring ti minutter før slutt.

Helstad ble spilt alene med Fredrikson, og var så iskald som han har fått for vane. Kippet enkelt over en utrusende finne, og avgjorde kampen til Branns fordel.

Og to minutter før slutt var ydmykelsen total: Erik Huseklepp spilte Solli fram på høyre, og han trillet inn mål nummer fem i bortre hjørne.

Dermed: fantastiske 1-5, og nå er Brann to seire unna å kunne feire gullet som er så dypt savnet i Bergen.

HERLIG, HELSTAD: Thorstein Helstad spilte ikke sin beste kamp, men Tippeligaens toppscorer tegnet seg - selvfølgelig - på scoringslista.