Gratulerer med gullet, Chelsea

Champagnen står uåpnet, og ingen på Chelsea jublet etter nok et mislykket forsøk på å slå Arsenal i ligaen. Men på tribunen var det ingen i blått som tvilte på noe som helst etter 0- 0 i går.

LONDON (Dagbladet): «Nå har vi vunnet ligaen», sang alle de blå på Stamford Bridge etter uavgjort i går. Arsenal maktet ikke å slå ligalederen som fortsatt leder med elleve poeng. Men de tapte ikke heller. Ikke siden 30. september 1995 - i Glenn Hoddles avskjedskamp - har Chelsea slått Arsenal i ligaen. På pressekonferansen fant Arsenal-manager Arsene Wenger liten trøst i slik statistikk:

-  De tapte ikke her i dag. Da er Chelsea mestre, sa franskmannen.

Og la til på litt sleivete engelsk:

-  Om da ikke noen plasserer en bombe her.

Hvorpå en italiensk journalist straks luktet sensasjon og presterte å spørre:

-  Mener du at noen bør plassere en bombe her?

-  Jeg vet ikke hvordan du tolket meg, men jeg mente bare å si at noe helt spesielt må skje for å ødelegge for Chelsea.

Dårlig teori

Og det har Wenger helt rett i. Heretter handler de siste fem rundene bare om dårlig teori. Lørdag kommer Fulham på besøk til Stamford. Tre hjemmepoeng da og poengtap for Arsenal mot Tottenham mandag, så er det over og ut for matematikken også. Vinner Arsenal på mandag, må Chelsea vente til bortekampen mot Bolton lørdag 30. april - midt mellom semifinalene mot Liverpool i Champions League. Englands suverent beste lag denne sesongen står foran et knallhardt kampprogram med fem kamper på 14 dager - inklusive gårsdagens. Arsenal svikter neppe mot Tottenham, og José Mourinho får derfor neppe innfridd ønsket om å hvile spillere inn mot Liverpool-kampen. Reint sentimentalt skulle Chelsea dessuten så gjerne tatt ligafeiringen allerede nå på lørdag. Da hadde pokalen vært deres på dagen 50 år etter det siste ligagullet i 1955.

Savnet nerve

-  Vi skulle gjerne feiret gull her på lørdag, men vi har 11 poengs ledelse og det er bare 15 poeng igjen å spille om. Det blir veldig, veldig hardt å ta oss nå, sier assisterende manager Steve Clarke - som José Mourinho nå har fått for vane å sende på pressekonferansene istedenfor seg sjøl.

I går var det fra start av lite som tydet på at dette var et byderby mellom to giganter. Selv mot slutten av kampen gikk dommeren rundt og smilte. Riktignok var det mye småpent spill, og Robert Pires rystet Chelsea allerede etter to minutter da han dundret en volley i tverrliggeren fra ti meter etter praktfullt forarbeid av Vieria, Lauren og Reyes.

Sju minutter seinere hadde Pires sjansen på nytt da han kom aleine etter svake Chelsea-klareringer på corner. På nytt bommet Pires. Savnet av lyskeskadde Thierry Henry var tydelig da, og resten av kampen var det bare Chelsea som skapte noe.

Chelsea sikret

Didier Drogba hadde to gode muligheter 12 minutter før pause og ti minutter etter. Han bommet på begge.

-  Det var synd at vi ikke scoret på sjansene våre. Det kunne endre på Chelseas taktikk. Men vi fikk ikke Chelsea ut på banen. Etter pause var de enda reddere for å komme ut og miste ballen. Det ble vanskelig å score, sier Wenger.

Clarke sa det slik:

-  Uavgjort er selvfølgelig et bedre resulat for oss enn for Arsenal.

Arsenal-back Ashley Cole ble kåret til banens beste. Han følte seg også som en slagen mann i går.

-  Vi kan ikke gi helt opp, men vi må overgå oss sjøl for å ta Chelsea nå.

BARE NESTEN: Chelsea og Joe Cole ville så gjerne vinne hjemme på Stamford Bridge, men Arsenals Philippe Senderos og Jens Lehmann sto i veien. - Vi skulle gjerne feiret gull her på lørdag, sier Chelseas assisterende manager.