Gratulerer med gullet, MINI!

Til Mini spesielt, men også til en stor andel trøndere: Dere hadde helt rett i at det var fryktelig feil å varsle en Rosenborg-nedtur denne sesongen. Dagbladets trøst får være at vi også tippet en Molde-opptur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seriefinalen ble en demonstrasjon av begge deler - til glede for norsk fotball, og i yr forventning til Mesterligastarten om to uker.

Noen ganger kan det være en sann fornøyelse å innrømme feil. Som i den kveldstimen dette blir skrevet. Rosenborg blir seriemestere, Molde er ikke en gang sikret medalje. I strid med de varslene Dagbladet sendte ut tidlig i vår.

Så - til alle dere som legger mer alvor i forhåndstipsene enn vi i Dagbladet gjør, og som brukte både tellerskritt og et fantasifullt vokabular til å idiotforklare oss noen uker i april:

Dere hadde helt rett. Gratulerer!

Men mye viktigere og alvorligere: Gratulasjonene til Rosenborg, Molde - og norsk klubbfotball. Seriefinalen er antakelig det beste som er prestert av to norske klubblag:

  • Meget høyt tempo, oppsiktsvekkende god presisjon, fartsfyllte overganger, flotte enkeltprestasjoner, og massevis av sjanser.

Bedre enn Mallorca

Så får heller fotballens mørkemenn finne seg en lukket seanse der de kan snakke om litt smårufsete forsvarsspill.

Rosenborg var det beste laget, og vant fortjent. Men Molde imponerte kanskje vel så mye. Fordi de hadde fordøyd onsdagens sensasjonelle sydentur, og stilte til seriefinalen dønn skjerpet og nullstilt.

Det skulle i utgangspunktet bare mangle, men for en gjeng unggutter som opplevde sine fotballivs største minutter for bare noen dager siden, kunne det fort blitt med praten.

  • Molde spilte en bedre kamp i går enn på Mallorca. Men de møtte også en langt bedre motstander.

Presset

Moldes sportslige utgangspunktet passet bedre i går: De måtte angripe, vinne. Dermed ble også framdriften og trykket langt bedre enn da de lå avventende og kalkulerende nede på ferieøya.

I går ble Rosenborg i perioder presset mer på hjemmebane enn jeg kan huske å ha sett. I perioden etter ledermålet, men sterkest i de siste 10 minuttene før Molde tok ledelsen.

Molde skapte en rekke sjanser. Flere enn vanlig på Lerkendal. De fikk enda flere mot seg. Men det spørs om ikke seriefinalen mot Rosenborg likevel gjorde trener Erik Brakstad litt klokere foran Mesterligastarten:

Stolperota

Den ungdommelige entusiasmen og farta i Molde bør motiveres av et enda sterkere ønske om å score mål - også på bortebane. Som i går, i motsetning til på Mallorca.

Molde har grunn til å være litt deprimert over tabellsituasjonen. Men ikke over tapet i går.

  • Fordi de bidro til 90 minutter propaganda for norsk fotball.
  • Og fordi de tapte for et Rosenborg-lag som virker i stand til å overgå tidligere Mesterligautgaver.

Vi fikk en forsmak 15 minutter før slutt, da John Carew nikka et Ørjan Berg-innlegg i stolperota, etter forarbeid av Jan Derek Sørensen.

To nykommere og sesongens beste Rosenborg-spiller i mesterlig forening.

<B>FESTSPILTE:</B> Dagbladet tok feil. Mini vinner igjen. Her prøver John Carew seg foran 20 000 på Lerkendal i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer