Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gratulerer, Norge. Dere er latterlig overlegne

Mens svenskene får karakteren «underkjent».

 NORSK DOMINANS:  Mens de svenske utøverne ikke klarte å leve opp til eget ønske om å være verdens nest beste skinasjon, ifølge skikommentator Tomas Petterson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORSK DOMINANS: Mens de svenske utøverne ikke klarte å leve opp til eget ønske om å være verdens nest beste skinasjon, ifølge skikommentator Tomas Petterson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens de norske utøverne kan juble for hele fem pallplasser i årets Tour de Ski, har svenskene langt større grunn til å henge med hodet. 

Charlotte Kalla ble den eneste blant de ti beste på kvinnesiden, da hun til slutt tok fjerdeplassen bak Heidi Weng.

De to duellantene var derimot aldri i ferd med å true Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg i årets Tour.  

27-åringen fra Dalsbygda kom til slutt inn nesten to og et halvt minutt før Flugstad Østberg, som på sin side hadde holdt på ledertrøya gjennom store deler av konkurransen. 

Svenske Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson var begge forespeilet gode plasseringer, men endte til slutt på henholdsvis 12. og 24. plass. 

Svensk nedtur Den svenske nedturen har også blitt godt dokumentert av landets presse. 

Avisa Aftonbladet konkluderer blant annet med at Johaug gikk raskere enn alle de mannlige løperne fra Sverige, mens den svenske skikommentatoren Tomas Petterson tidligere har bedt de svenske løperne om å dra hjem - et ønske Dagbladets kommentator Esten O. Sæther senere kontret

I et innlegg i Expressen skriver Petterson også at svenskene liker å regne seg som verdens nest beste skinasjon, men at de i beste fall har vært tilskuere til verdens aller beste i årets Tour. 

-  Charlotte Kalla er den eneste av de svenske løperne som havnet blant de ti beste. Karakteren på det? «Underkjent», skriver den svenske kommentatoren.

- Finnes forklaringer Også på herresiden viste de norske utøverne styrke da Finn Hågen Krogh kjempet seg til andreplassen foran russiske Ustjugov. 

Martin Johnsrud Sundby var omtrent sikret seier før søndagens etappe, og vant med hele tre minutter og femten sekunder foran lagkameraten. 

Mens Norge har hele sju mannlige utøvere blant de 10 beste, må svenskene bla helt ned til 33.plass for å finne sin beste utøver på herresiden. 

- Visst finnes det forklaringer, men det holder likevel ikke til å forklare hvorfor så mange svenske løpere nå forlater Val di Fiemme og er skuffet, skriver den svenske skikommentatoren, og sikter blant annet til sykdommen som har herjet i herrelaget. 

Til tross for den store skuffelsen, går likevel ikke Norges sterke prestasjoner upåaktet hen hos naboene i øst.

- Til slutt. Nei, det går vel ikke an å avslutte Tour de Ski uten disse meningene: Gratulerer, Norge. Dere er ikke bare best. Dere er latterlig overlegne, avslutter Petterson i avisa Expressen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media