Gratulerer RBK med gullet

Om Rosenborg roter bort seriegullet, er det en større sensasjon enn at Jesus gikk på vannet. Det mener Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre, som nå bare tenker på sølv.

Helgas serierunde er siste håp om gullkamp i Tippeligaen. Med tre poeng mot Odd på Lerkendal i dag trenger Åge Hareides mannskap bare én seier og én uavgjort på de seks siste kampene for å vinne gull. Det sørger den suverene målforskjellen for. Det betyr at RBK kan feire gullet allerede etter 22. serierunde, da laget møter Bodø/Glimt hjemme 28. september. Det er på linje med RBKs rekordtidlige seriegull fra 1995 og 1996 (se faktaboks).

Dessuten må ett av de fem teoretiske utfordrerlagene vinne samtlige sju kamper. Noe som er nesten like usannsynlig. Glimts lengste seiersrekke denne sesongen stopper på fire kamper. Odd Grenland, Sogndal og Stabæk har tre strake seirer på det meste.

- Dette har egentlig vært klart lenge, sier Øystein Gåre.

Sandstø håper

Bare Odds Arne Sandstø mener det er mulig at RBK faller sammen mot slutten. Det er han nærmest programforpliktet til, så lenge laget hans møter serielederen i dag. De andre trenerne i medaljekampen tenker bare på sølvet.

Øystein Gåre, Bodø/Glimt (12 poeng bak RBK):

- Vi gir ikke opp før det er slutt, men jeg kan ikke se at Rosenborg går på en sånn blemme at de skusler bort dette. Det ville være en større sensasjon enn at Jesus gikk på vannet.

Gåre mener jevnheten har gjort RBK helt suverene i år. Periodene med dårlige resultater er borte.

- Og det skulle bare mangle. Jeg ser Åge Hareide klager over at åtte mann var skadd etter landslagssamlingen. Bare tre- fire blir ute mot Odd, men hva hjelper det når de bare erstatter en landslagsspiller med en ny landslagsspiller.

Skaderammet

Gåre mener laget hans er langt hardere rammet før kampen mot Vålerenga på Ullevaal søndag.

- Det er mye verre for oss at bærebjelker som Runar Berg, André Hanssen og Trond Fredrik Ludvigsen er ute med karantene, og at Stig Johansen er skadd. Vi er nødt til å gjøre en del grep som vi er usikre på, sier Gåre.

- Ikke avgjort

Arne Sandstø, Odd Grenland(16 poeng bak RBK):

- Nei, det er ikke avgjort. Nå har de noen spillere ute, og kan gå på en smell. Får de et par tap, så er det mye jevnere igjen, sier han.

- Vi skal slå Rosenborg på samme måte som vi gjorde i fjor. Vi skal satse på vårt eget spill. Rosenborg gir alltid fra seg mye rom. Da blir det rom for oss, så lenge vi tør å bruke det, sier Sandstø.

- Ikke mye tvil

Jan Halvor Halvorsen, Sogndal (16 poeng bak RBK):

- I fotball kan alt skje, men det er vel ikke mye tvil om at RBK vinner. Med RBKs spillerstall er det ingenting som tyder på at de taper seks på rad.

Halvorsen registrerer at Hareide er bekymret for skader:

- Alle lag har skader. Vi har hatt fire mann fra førsteelleveren ute i to kamper på rad. Ingenting å gjøre med det.

Kjell Inge Olsen, Viking (17 poeng bak RBK):

- Fra nå av handler det om plasseringene to til seks. Lagene bak RBK plukker poeng fra hverandre hele tida. Derfor er det avgjort om gullet, og det er altfor tidlig. Vi har bare spilt litt over to tredjedeler av sesongen, sier Olsen.

- Bør gå

Gaute Larsen, Stabæk (18 poeng bak RBK):

- Dette er avgjort. Rosenborg har litt skader akkurat nå, men de har så stor stall at de ikke mister dette. Ingen av lagene bak RBK har vært gode nok til å få ei seiersrekke på fire- fem kamper. Det må noen ha for å ta dem igjen nå.

Åge Hareide har bare dette å si:

- Vi innkasserer ikke noe som helst før det er over, men vi leder med 12 poeng og det er sju kamper igjen. Det bør nok gå.