LUKTER GULL: Solskjær kan krone en fantastisk debutsesong med gull til Molde.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
LUKTER GULL: Solskjær kan krone en fantastisk debutsesong med gull til Molde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

- Gratulerer til Molde med fullt fortjent seriegull

Yttergård Jenssen er sikker på at laget hans tapte mot gullvinnerne.

(Dagbladet): Tromsø-Molde 0-2 (0-2)

- Molde er fullt fortjent seriemestere i år, gratulerer, sa Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen til TV2 etter kampen.

Tromsø måtte nesten vinne på Alfheim i kveld for å ha en mulighet til å kjempe med Molde om gullet i Tippeligaen. Med syv poeng opp til serielederne var laget avhengig av poeng i kveldens kamp.

Slik så det ikke ut da Vegard Forren fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og heade inn ledermålet via et Tromsø-bein etter en corner. Det var da spilt en halvtime av kampen, og hjemmelaget fikk som fortjent etter den dårlige markeringen.

Høgmo tror på Molde-gull Seks minutter senere økte bortelaget ledelsen. Gatt fant Mostrøm med en fin pasning. Sistnevnte kom seg forbi sin oppasser og tredde ballen gjennom til Berget. Alene med Sahlman gjorde midtbanespilleren ingen feil, og Molde kunne gå til pause med en komfortabel ledelse.

- Jeg sa allerede etter kampen mot Aalesund at Molde ville ta gull om de vant i dag, og det står jeg inne for. Molde var bedre enn oss i dag, sa Høgmo til TV2 etter kampen.

Molde det førende laget Etter pause fortsatte Molde å være det førende laget. Angan kunne fort økt ledelsen til de blå, men forsøket ble reddet på streken av Björck.

Ti minutter før slutt fikk Tromsø en eventyrlig mulighet til å utlikne. Thomas Holm, som hadde kommet inn for Rushfeldt, fikk stå helt alene på seks meter. Avslutningen var dessverre for hjemmelaget litt for dårlig, og Bugge Pettersen noterte seg for en grei redning.

- Det var mer eller mindre en perfekt bortekamp av oss. Jeg er ikke fornøyd med andre omgang, hvor vi skal score mer på de kontringene vi får, men vi holder nullen for tredje kamp på rad, sa Solskjær til TV2 etter kampen.

Giftige på kontringer Tromsø satset alt fremover mot slutten, og Molde var giftige på kontringer. Angan fikk muligheten til å punktere kampen ti minutter før slutt, men satte ballen utenfor målet fra kloss hold.

KAN TA SITT FØRSTE GULL:
Daniel Berg Hestad jubler med Molde-fansen etter kampen mellom TIL og Molde på Alfheim Stadion i kveld.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
KAN TA SITT FØRSTE GULL: Daniel Berg Hestad jubler med Molde-fansen etter kampen mellom TIL og Molde på Alfheim Stadion i kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Istedet ble Angan byttet ut til fordel for Chukwu som presenterte seg direkte. Spissen hælflikket ballen i stolpen minuttet etter at han entret banen, det ville vært et herlig punktum for innbytteren.

Ikke redd for presset Molde tok til slutt en fullt fortjent seier. Og det spørs om ikke Tromsø nå må konsentrere seg om sølvet i årets Tippeliga.

Ole Gunnar Solskjær er ikke redd for at spillerne hans skal bukke under for presset som serieleder med tanke på historien til Molde.

- Det som har skjedd før kan ikke vi gjøre noe med. Vi må utvikle oss og bli bedre. Vi er trygge bakover i dag. Gutta vet at det ikke er farlig å lede serien, det har de lært. Det er den beste posisjonen å være i, sa Solskjær.

JUBEL: Molde scoret to mål på seks minutter i oppgjøret på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
JUBEL: Molde scoret to mål på seks minutter i oppgjøret på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer