Gratulerer!

Jeg vil gjerne gratulere Norge. Det var stor forskjell på lagene. Norge var mye bedre enn Danmark i går kveld. Og aller mest unner jeg Trine Haltvik gullmedaljen hun har ventet så lenge på.


1998: Endelig, etter at premieskapet var overfylt med bronje- og sølvmedaljer kom gullet.

Jeg var egentlig ikke overrasket over at Norge vant EM. Jeg prøvde å psyke opp de danske jentene da jeg sa at de ville slå Norge. Jeg trodde ikke på det selv. Jeg håpet.

  • De danske jentene tapte fordi de er for unge og urutinerte. Laget består av mange nye spillere, som ikke har vært med i store mesteskap før.
  • Også Mia Hundvin var spesielt god. Hun kan bli kjempeflink. Hun er selvfølgelig god allerede, men hun har et stort potensial. Hundvin scorer viktige mål. Det gjorde hun også mot Danmark.

Norge har så mange erfarne jenter. Jeg tenker på Grini, Haltvik, Larsen og flere med dem. Vi får se neste gang.

Hvis ikke Norge vant EM nå ville de aldri vunnet. Så stor tro hadde jeg på Norge.

I går kveld ble jeg veldig imponert av Heidi Tjugum. Hun var utrolig god. Jeg har aldri sett henne mer fantastisk. Og det hjalp selvfølgelig at hun kjenner de danske jentene godt fra klubbspill.

EM-gullet var helt fortjent.

Og ingen fortjener gullmedaljen mer enn Trine Haltvik. Jeg tar av meg hatten for henne.

Hun slåss, sliter og gir alt. Man ser at hun lyser av iver på banen. Haltvik er kjempeviktig for norsk håndball. En inspirasjon.
Jeg håper at alle de norske jentene hadde en hyggelig kveld i går.

Fortalt til Gorm S. Andresen

«Jeg prøvde å psyke opp de danske jentene da jeg sa at de ville slå Norge. Jeg trodde ikke på det selv.

Jeg håpet.»