AVSLØRER: Tidligere US Postal-rytter og Armstrong-kompis David Zabriskie forteller at laget gravde ned dop i skogen, og at de sang om EPO. Foto: AP Photo/Christophe Ena
AVSLØRER: Tidligere US Postal-rytter og Armstrong-kompis David Zabriskie forteller at laget gravde ned dop i skogen, og at de sang om EPO. Foto: AP Photo/Christophe EnaVis mer

Gravde ned dop i skogen og sang om EPO

US Postal-rytter med oppsiktsvekkende avsløringer.

(Dagbladet): Bevisene som ble offentliggjort i kveld mot den gamle sykkelkongen Lance Armstrong inneholder flere avsløringer fra gamle lagkamerater.

Armstrong syklet sammen med blant annet David Zabriskie og George Hamilton i US Postal - og Zabriskie kommer med oppsiktsvekkende historier fra tida i det amerikanske profflaget.

De skal både ha synget sanger om EPO og gravd ned dop i skogen, hevder Zabriskie i vitneforklaringen.

Dop i bager
Det var under Tour of Luxembourg rytterne fikk høre at politiet var til stede på lagets hotell - og alle fikk beskjed fra lagledelsen om å kvitte seg med dopet de hadde i bagene. Dermed ble dopet gravd ned i en skog.

- Disse trærne blir store om noen år, skal en ansatt på laget ha uttalt.

HARDT PRESSET: I kveld offentliggjorde USADA bevisene i dopingsaken mot Lance Armstrong. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes
HARDT PRESSET: I kveld offentliggjorde USADA bevisene i dopingsaken mot Lance Armstrong. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Graham Hughes Vis mer

Zabriskie forteller også om at han som US Postal-rytter sang for sportsdirektør Johan Bruyneel om bruk av EPO.

Sangen var til Jimi Hendrix-låta Purple Haze og er gjengitt i bevismaterialet:

EPO all in my veins
Lately things just don't seem the same
Actin funny, but I don't know why?
Scuse me while I pass this guy

- Historisk løgn
Totalt vitner 26 personer mot Armstrong i saken, og 11 av disse er tidligere ryttere der flere syklet med Armstrong: Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters og David Zabriskie.

- Dette må være idrettshistoriens største løgn. Nå begynner lista over vitner å bli veldig lang, og det er vanskelig å se for seg at Armstrong skal kunne kommet renvasket ut av dette, sier TV 2s sykkelekspert Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet i kveld.

Sykkelekspert Stoltenberg får støtte av tidligere sykkelproff og ekspert Mads Kaggestad.

- De har klart å lure dopingkontrollører, og det er bestikkelser inne i bildet. Det er en veldig stygg sak, og det er ganske utrolig at de klarte å få hjelp av de som egentlig skulle stoppe dem, sier Mads Kaggestad til Dagbladet.