FÅR SLAKT: Egil Drillo Olsen får hard medfart av danske fotballeksperter. Gapende kjedelig, og uhyre destruktivt skriver sportsredaktøren i danske B.T..
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FÅR SLAKT: Egil Drillo Olsen får hard medfart av danske fotballeksperter. Gapende kjedelig, og uhyre destruktivt skriver sportsredaktøren i danske B.T.. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Graver heller hull i plenen min enn å la meg underholde av Drillos landslag

Gapende kjedelig, og uhyre destruktivt, skriver danske aviser.

(Dagbladet): • Danmark - Norge 2-0

Kommentatorene i danske B.T. er ikke nådige med det norske laget som fullt fortjent tapte 2-0 i Parken onsdag kveld.

«Gapende kjedelig, uhyre destruktivt. Jeg vil heller grave hull i plenen min enn å la meg underholdes av Drillos landslag» skriver sportsredaktør i avisa, Flemming Fjeldgaard, i sin blogg.

- Jeg forstår egentlig ikke at spillerne orker det. Det er jo kvalitet, teknikk og fart i mange av dem, fortsetter han.

Også danskenes keeper i kveld, Thomas Sørensen, erter nordmennene.

«Riise, Hangeland og Carew. You have taken one hell of a beating tonight» skriver Sørensen på Twitter

Glad han er dansk Morten Olsen sa etter kampen at han mente at kveldens kamp var en avspeiling på styrkeforholdet mellom Norge og Danmark. Den oppfatningen deler også fotballredaktør i samme avis, Morten Crone.

- Norge forsøkte fra start å neutralisere det danske offensivet, men heldigvis mislykkes de med et brak.

- Jeg har egentlig aldri syntes at diskusjonen rundt forskjellene på Danmark og Norges spillestiler har vært spesiell interessant, [...] men slik lagene spilte tirsdags kveld er jeg glad jeg er dansk og ikke norsk. Og jeg er så glad for at Danmark vant på sin måte, og ikke på den norske måte, skriver Crone i sin blogg som har fått tittelen «Dansk seier for fotballen». Flørtet med det røde kortet Mye kunne imidlertid vært annerledes, skriver Fjeldgaard.

Om Moa hadde satt sin mulighet alene med Thomas Sørensen etter kvarteret spilt, og hvis Simon Kjær hadde fått rødt kort i en situasjon med Moa involvert like ettertpå.

Kjær løp Moa rett ned, og isteden for at Hannover-spissen havnet alene med Sørensen fikk Norge frispark på 18 meters hold.

Det luktet rødt kort, men dommeren nøyde seg med tilsnakk.

- Han flørtet med dommerens røde kort, og ja, vi glemmer ikke at Norge hadde en stor mulighet da Kjær gjorde feil like før det. Der kunne det blitt 0-1, skriver Fjeldgaard.