Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gravesen sikret Celtic-seier

I «Old Firm» mot Rangers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Celtic slo i dag Rangers 2-0 i det tøffe byderbyet Old Firm og drar ifra rivalene i den skotske eliteserien.

Thomas Gravesen sendte vertene i ledelsen etter 34 minutter. Dansken stupte fram og headet inn 1-0 etter at Rangers-målvakt Allan McGregor måtte gi retur på et skudd fra Jan Vennegoor of Hesselink.

Et drøyt kvarter før slutt scoret Kevin Miller sitt første mål i Celtic-trøyen. Skotten, som tidligere spilte for nettopp Rangers, kom seg fri og skjøt sikkert forbi McGregor.

Celtic-manager Gordon Strachan var storfornøyd etter seieren. Han mener det var den beste Old Firm-kampen han hadde sett.

– Jeg synes det var en fantastisk kamp. Det er den beste jeg har vært involvert i siden jeg kom hit, med to lag som virkelig kjempet mot hverandre, sa Strachan til BBC Radio Scotland.


Celtic topper
Celtic har fått en flott start på sesongen med seks seirer på åtte kamper. Strachans mannskap topper den skotske eliteserien, mens Rangers ligger på tredje, sju poeng bak erkerivalen. Tabelledelsen gleder Strachan.

– Det er fornøyelig. Man kan gå hjem og få noen dagers søvn, det er belønningen etter å ha vunnet en Old Firm-kamp, sa han.

Ranger-sjef Paul Le Guen har imidlertid ikke gitt opp kampen ennå.

– Det er klart at de er bedre enn oss, men vi er ikke så langt unna, mente han.
Tabelltoer Hearts ligger seks poeng bak med en kamp mindre spilt. De møter Aberdeen søndag.

(©NTB)
HELTEN GRAVESEN: Heltestatusen er nok sikret for Thomas Gravesen etter scoring mot erkerival Rangers i dag. Taklinger som dette faller nok også i smak hos den grønn-hvite delen av Glasgow. Foto:REUTERS
HELTEN GRAVESEN: Heltestatusen er nok sikret for Thomas Gravesen etter scoring mot erkerival Rangers i dag. Taklinger som dette faller nok også i smak hos den grønn-hvite delen av Glasgow. Foto:REUTERS Vis mer