Gravid i femte måned - spiller topphåndball

Anne-Lise Alm (27) er gravid i femte måned - men gir alt for klubblaget Lunner.

- Egentlig var jeg innstilt på å slutte da jeg ble gravid, men da legen sa at det ikke var noe problem å fortsatt spille en stund til, valgte jeg å bli med. I en Lunner-stall med mye unge jenter er det bruk for en med litt rutine, sier Anne-Lise Alm til Dagbladet.

- Og det er godt å vise at det er mulig å fortsatt være aktiv selv om man er kommet et godt stykke ut i svangerskapet. Selv om jeg kjenner at det sparker litt i magen, så føler jeg meg fin og kan fungere normalt.

To kamper til

Planen er at hun skal spille to kamper til for klubben hun har tjent i alle år - tross flere tilbud fra Bækkelaget.

Mot Sola søndag og Gjøvik-Verdal neste onsdag.

Toppkampen mot Larvik onsdag sto hun over.

- Jeg spiller bare de kampene hvor Lunner har mulighet til å ta poeng. Det er ingen vits i å stresse spillingen for mye. Og man bør vel tenke litt på motspillerne også, og gi seg før magen blir for stor. Det er nok ikke så gøy å spille mot en som er gravid, sier den målfarlige bakspilleren.

På banen tenker hun ikke over at snart to tredjedeler av svangerskapet er gått.

- Det nytter ikke å spare seg. Hvis man holder igjen, er det bare å gi seg, da er man mer til hinder enn hjelp, smiler Anne-Lise.

Bekymret

Så langt ut i svangerskapet merker Anne-Lise at folk begynner å bli litt redde for henne.

- Legen spurte på fleip på siste kontroll om jeg ikke skulle gi meg snart, men han ga meg også tillatelse til å fortsette. Verre er det med mamma, hun synes det får være nok spilling snart. Og samboeren min begynner å hinte om det samme.

Men håndballspilleren svarer med den opplagte kommentar:

- Nå spiller vi jo i overtall hele tida!

<B>OVERTALL:</B> - Nå spiller vi i overtall hele tida, sier den gravide Lunnerspilleren Anne-Lise Alm.