Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gravid kaptein måtte byttes ut i pausa. Da snudde LSK cupfinalen

Trondheims-Ørn raknet.

• LSK Kvinner - Trondheims-Ørn 3-1 (0-1)

TELENOR ARENA (Dagbladet): LSK Kvinner kan juble etter 3-1-seier mot Trondheims-Ørn i cupfinalen foran 4 470 tilskuere inne i Telenor Arena.

- Dette er stort! Det er rett og slett herlig, sier en jublende LSK-spiss Isabell Herlovsen til Dagbladet.

- Dette var målet vårt og jeg er veldig fornøyd, sier LSK-trener Monica Knudsen til NRK.

LSK vant dermed både serie og cup i år.

SATTE INN 3-1: LSKs Isabell Lehn Herlovsen jubler etter 3-1-målet i cupfinalen mot Trondheims Ørn. Herlovsen var kampens spiller med scoring og to målgivende pasninger. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SATTE INN 3-1: LSKs Isabell Lehn Herlovsen jubler etter 3-1-målet i cupfinalen mot Trondheims Ørn. Herlovsen var kampens spiller med scoring og to målgivende pasninger. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- LSK er et bedre lag enn oss. Vi vet at de er et maskineri som bare maler på, sier Trondheims-Ørn-trener Thomas Sandø Dahle.

Scoringer av Lene Mykjåland, Mimmi Matilda Löfwenius og Isabell Lehn Herlovsen snudde cupfinalen i annen omgang etter at Trondheims-Ørn ledet til pause.

Laget fra Trondheim spilte en meget god første omgang og scoring av Lisa-Maria Karlseng Utland sendte laget i ledelsen. I pausa måtte Trondheims-Ørn-kaptein Solfrid Andersen Dahle byttes ut av spesielle årsaker:

Andersen Dahle er nemlig gravid og spilte sin siste kamp for klubben.

- Jeg har en liten en i magen, og gikk tom for krefter. Det ble rett og slet for tungt og da er det bedre at noen andre går inn for meg, sa Solfrid Andersen Dahle til NRK rett etter pause.

NRKs kommentator Olav Tråen fulgte raskt opp på direkten:

- Så Trondheims-Ørn har spilt med tolv på banen i første omgang? sa Tråen humoristisk.

Og LSK benyttet muligheten den rutinerte midtstopperen måtte ut. Laget fra Lillestrøm snudde kampen og vant cupfinalen 3-1.

Treg start Det ble en relativt rolig start på cupfinalen. LSK fikk en stor sjanse etter 13 minutter. Lene Mykjåland fikk vist seg fram med en god pasning - og Madeleine Giske var bare centimetre fra å fra foten på ballen inne i Trondheims-Ørn-feltet.

Det var en meget jevn start på kampen der spillet svingte fram og tilbake. Begge lagene skapte noen småsjanser uten å sette målvaktene ordentlig på prøve.

Madeleine Giske fikk en god sjanse etter 17 minutter da hun fikk heade upresset fra rundt 10-12 meter, men avslutningen gikk rett på Ørn-keeper Kristine Nøstmo.

Pen heading Ørns største sjanse kom etter 22 minutter. Tina Fremo skjøt fra 20 meter og LSK-målvakt Nora Neset Gjøen måtte ut i full strekk for å slå ballen ut til corner. Pent skudd og redning.

MÅTTE BYTTES UT:  Solfrid Andersen Dahle (i midten) måtte byttes ut halvveis i cupfinalen på stillingen 1-0. Ørn-kapteinen er gravid og gikk tom for krefter. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅTTE BYTTES UT: Solfrid Andersen Dahle (i midten) måtte byttes ut halvveis i cupfinalen på stillingen 1-0. Ørn-kapteinen er gravid og gikk tom for krefter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Etter 25 minutter fikk Trondheims-Ørn uttelling. Et innlegg fra Andrea Eimstad Haugstøyl dypt i banen fant Lisa-Maria Karlseng Utland inne i LSK-feltet og spissen stusset ballen videre i hjørnet til 1-0.

Til pause ledet Trondheims-Ørn noe overraskende 1-0.

- Trondheims-Ørn er sterke på dødball, vi kommer til sjanser, men må være effektive, sa LSK-kaptein Marita Skammelsrud Lund til NRK i pausa.

- LSK har kanskje ballen mest, men vi har en fantastisk god spiss som er god på hodet. Vi viser at vi kan spille god fotball, sa Ørn-kaptein Solfrid Andersen Dahle.

Bare minuttet ut i annen omgang ropte LSK og Lene Mykjåland på straffespark. LSK-spilleren vartet opp med en meget fin dragning, men falt i duell med Ørn-innbytter Marit Clausen. Mykjåland gikk i bakken og var rasende på dommer Emilie Rodahl Dokset som lot spillet fortsette.

0-1-MÅLET: Trondheims Ørns Lisa-Marie Karlseng Utland jubler. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
0-1-MÅLET: Trondheims Ørns Lisa-Marie Karlseng Utland jubler. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Og det var tydelig at LSK hadde tatt grep i pausa.

Først satte Lene Mykjåland inn 1-1 etter 56 minutter. LSK kontret og Isabell Herlovsen spilte en perfekt pasning til Mykjåland som kom alene med keeper.

Og bare minuttet senere økte LSK.

Herlovsen var igjen hovmester og spilte en fin stikkpasning til Mimmi Matilda Löfwenius som pent satte inn 2-1 til LSK. Dermed hadde Akershus-laget snudd kampen på ett minutt.

Etter 75 minutter var det Herlovsen selv som fikk æren av å sette ballen i nettet. På heldig vis fikk hun ballen i magen og sendte kula over streken til 3-1.

1-1: LSKs Lene Mykjåland satte inn 1-1 etter pause.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
1-1: LSKs Lene Mykjåland satte inn 1-1 etter pause. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Dermed var kampen i teorien avgjort og LSK Kvinner styrte inn til sitt første cupgull.

Stoppet Stabæk-dominans I fjor ble cupfinalen spilt på Ullevaal stadion, der Stabæk vant 1-0 mot Avaldsnes.

Trondheims-Ørn forrige cupfinale var mot Røa i 2010. Det endte med ydmykelse og 0-7-tap.

Stabæk har vunnet cupen de tre siste åra og Bærumsjentene løftet Kongepokalen i 2013, 2012 og 2011. Før det vant Røa tre strake i både 2010, 2009 og 2008.

LSK Kvinner har aldri tidligere spilt cupfinale - mens Trondheims-Ørns forrige seier var i 2002.

Trondheim-klubben har vunnet åtte cupfinaler på 14 forsøk og dominerte stort i Norge på 1990-tallet.

2-1-MÅLET:  LSKs Mimmi Matilda Löfwenius setter inn 2-1.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
2-1-MÅLET: LSKs Mimmi Matilda Löfwenius setter inn 2-1. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Team Strømmen og Lillestrøm Sportsklubb slo sammen klubbene til LSK Kvinner i 2009. Team Strømmen har tidligere vunnet én cupfinale på fire forsøk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media