HJEM TIL NORGE: Kristine Lunde-Borgersen skal spille for Kristiansand Vipers, men ikke med det aller første. Landslagsstjerna er nemlig gravid. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HJEM TIL NORGE: Kristine Lunde-Borgersen skal spille for Kristiansand Vipers, men ikke med det aller første. Landslagsstjerna er nemlig gravid. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Gravid Lunde-Borgersen klar for norsk håndball

Til Vipers Kristiansand. Men fødsel først.

||| Landslagspiller Kristine Lunde-Borgersen (30) er klar for norsk eliteserie og Vipers Kristiansand. Men spill blir det ikke på en stund. Hun er nemlig gravid.

Lunde-Borgersen ble presentert på en pressekonferanse i dag.

Det var imidlertid ikke bare Vipers som hadde nyheter på lur. Hovedpersonen fortalte nemlig at hun er gravid og at hun dermed ikke vil være tilgjengelig for spill på flere måneder. Når hun er tilbake på parketten ville hun ikke avsløre, da hun holdt tett om terminen, skriver fvn.no.

Det som er helt sikkert er hun er Vipers-spiller de kommende to sesongene.

- Jeg bestemte meg i går (søndag). Det var en helhetsvurdering ut fra min situasjon. Vipers er en klubb som satser, og jeg håper jeg kan bidra, sa «Kikki».

Klubbkaos Etter tre svært suksessrike sesonger i danske Viborg, skrev hun i sommer under for østerrikske Hypo Niederösterreich. Men da Hypo-trener Gunnar Prokop fikk sparken, annullerte klubben flere kontrakter som Prokop hadde inngått, inkludert Lunde-Borgersens.

Midt i kaoset forsøkte rumenske Oltchim Valcea å snappe den norske landslagsspilleren, som var i Romania og så på forholdene, men til slutt altså endte opp i «gamleklubben».

Ifølge fvn.no har Vipers lenge hatt et stående tilbud til 30-åringen og fikk til slutt napp. Daglig leder Erling Høglo er klar på at mesterskapsgrossisten ikke er billig for en så liten klubb som Vipers Kristiansand.

Suksessrik - Det er dyrt i Vipers-sammenheng, men billig i nasjonal sammenheng, sa Høglo.

Bakspilleren forlot sørlandsklubben Våg Vipers til fordel for danske Aalborg etter 2003/2004-sesongen, da hun ble kåret til eliteseriens beste spiller.

Hun har blant annet vunnet OL og EM med Norge. Med Viborg ble det to mesterligatitler i tillegg til DM- og cupgull.

Den norske eliteserien får dermed enda en profil kommende sesong. Tidligere i sommer ble det klart at Katja Nyberg, Gro Hammerseng og Linn-Kristin Riegelhuth også kommer hjem fra spill i Danmark og forsterker Larvik.

(NTB)