Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømming:

Gravid OL-gullvinner overrasker: Konkurrerer seks måneder på vei

Dana Vollmer tar det ikke bare med ro i graviditeten.

GØY: Det gikk ikke spesielt fort til henne å være, men Dana Vollmer har savnet svømmemiljøet i graviditeten og var glad for å være tilbake i bassenget. Foto: NTB Scanpix/Chris Coduto/Getty Images/AFP
GØY: Det gikk ikke spesielt fort til henne å være, men Dana Vollmer har savnet svømmemiljøet i graviditeten og var glad for å være tilbake i bassenget. Foto: NTB Scanpix/Chris Coduto/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Dana Vollmer (29) venter sitt andre barn i juli, men det stopper ikke den olympiske mesteren på 100 meter butterfly fra å holde svømmingen vedlike.

I påsken deltok hun i Pro Swim Series i Mesa i Usa, og klokket inn på 27.59 på 50 meter fri, med det hun selv beskriver som «en bowlingball i magen», forteller Team Usa, via danske BT.

- Tiden betyr ingenting, plasseringen betyr ingenting. Men jeg elser å være her, jeg elsker å se alle lagkameratene, og alle folkene fra OL i Rio. Det føltes fantastisk å konkurrere, sier Vollmer.

Måtte hente luft fire ganger

Tiden var to sekunder svakere enn vinnertiden, men 29-åringen har kommet tilbake etter graviditet også før.

Hun fikk sitt første barn for to år siden, men rakk likevel Rio-OL i 2016, der hun tok tre medaljer.

Totalt har hun vunnet syv OL-medaljer i løpet av sin karriere så langt.

- Jeg tror aldri jeg har gjort en 50-meter der jeg har måttet opp for å puste fire eller fem ganger. 50 meter føltes langt for første gang i mitt liv, sier Dana Vollmer med en latter.

Legen sa ja

Hun fikk klarsignal av legen til å delta i konkurransen, og har holdt seg i relativt god form også på barmark, skriver Team USA.

- Å sette barnets helse først betyr ikke bare å sitte på sofaen, påpeker Vollmer, som venter en gutt nummer to i sommer.

I fjor svømte hun forøvrig samme konkurranse på 25 sekunder blank.