Gravide Bjørgen med sjokkbeskjed: - Kan gå verdenscup denne sesongen

- Graviditet er ingen sykdom, sier langrennsdronninga.

IMPONERER: Marit Bjørgen imponerer stort på treningsfeltet, til tross for at hun er gravid. Nå varsler hun et rekordraskt comeback. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
IMPONERER: Marit Bjørgen imponerer stort på treningsfeltet, til tross for at hun er gravid. Nå varsler hun et rekordraskt comeback. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marit Bjørgen er tidenes beste kvinnelige langrennsløper og har forsynt seg grovt av gullmedaljene og verdenscupseirene på 2000-tallet.

I sommer kunngjorde 35-åringen at hun venter barn sammen med Fred Børre Lundberg. Med termin rundt juletider har alle avskrevet Bjørgen sesongen 2015/16.

Men før Therese Johaug, Heidi Weng, Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk jubler for høyt, kommer langrennsdronningen med en advarsel.

Bjørgen utelukker nemlig ikke seg selv til vinteren.

- Barnet kommer rundt jul, så jeg satser på å konkurrere igjen i mars, avslører Bjørgen overfor Expressen.

Comeback i Canada? Å konkurrere mot verdenseliten under tre måneder etter fødselen, vil komme overraskende på de aller fleste.

- Ja, men det er litt synd at det ikke er verdenscuprenn i Oslo og Falun som det vanligvis er i mars. Det er litt synd at verdenscupsesongen avsluttes i Canada. Å gå i Holmenkollen ville vært et naturlig mål, forteller Bjørgen.

Hun frykter touren i Canada kan bli for tøff i comebacket etter fødselen.

- Det blir kanskje for brutalt. Men vi vet jo ikke hvordan det kommer til å bli. Jeg mener, tenk om alt går over forventing etter jul?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.