Gravide Bjørgen med sjokkbeskjed: - Kan gå verdenscup denne sesongen

- Graviditet er ingen sykdom, sier langrennsdronninga.

IMPONERER: Marit Bjørgen imponerer stort på treningsfeltet, til tross for at hun er gravid. Nå varsler hun et rekordraskt comeback. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
IMPONERER: Marit Bjørgen imponerer stort på treningsfeltet, til tross for at hun er gravid. Nå varsler hun et rekordraskt comeback. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen er tidenes beste kvinnelige langrennsløper og har forsynt seg grovt av gullmedaljene og verdenscupseirene på 2000-tallet.

I sommer kunngjorde 35-åringen at hun venter barn sammen med Fred Børre Lundberg. Med termin rundt juletider har alle avskrevet Bjørgen sesongen 2015/16.

Men før Therese Johaug, Heidi Weng, Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk jubler for høyt, kommer langrennsdronningen med en advarsel.

Bjørgen utelukker nemlig ikke seg selv til vinteren.

- Barnet kommer rundt jul, så jeg satser på å konkurrere igjen i mars, avslører Bjørgen overfor Expressen.

Comeback i Canada? Å konkurrere mot verdenseliten under tre måneder etter fødselen, vil komme overraskende på de aller fleste.

- Ja, men det er litt synd at det ikke er verdenscuprenn i Oslo og Falun som det vanligvis er i mars. Det er litt synd at verdenscupsesongen avsluttes i Canada. Å gå i Holmenkollen ville vært et naturlig mål, forteller Bjørgen.

OVERRASKET: Marit Bjørgen er overrasket over hvor bra treningen går. Foto: Tormod Brenna/ Dagbladet
OVERRASKET: Marit Bjørgen er overrasket over hvor bra treningen går. Foto: Tormod Brenna/ Dagbladet Vis mer

Hun frykter touren i Canada kan bli for tøff i comebacket etter fødselen.

- Det blir kanskje for brutalt. Men vi vet jo ikke hvordan det kommer til å bli. Jeg mener, tenk om alt går over forventing etter jul?

- Så det kan hende du går Ski Tour Canada i mars?

- Kanskje, svarer Bjørgen.

Overrasker seg selv Rognes-jenta utelukker altså ikke et sensasjonelt comeback allerede til vinteren, hvis ting skulle arte seg bedre enn forventet.

Så langt har nettopp det vært tilfellet.

- Jeg er faktisk overrasket over hvor bra det har gått, forteller Bjørgen.

Over to måneder er gått siden nyheten om hennes graviditet kom ut til det norske folk. Selv om Bjørgens mage har vokst jevnt og trutt og hun nærmer seg den sjette måneden i svangerskapet, trener hun fortsatt knallhardt sammen med resten av kvinnelandslaget.

- Det er tyngre å løpe på grunn av magens tyngde, men ellers går det bra.

Profiler som Liv Grete Skjelbreid, Gunn-Rita Dahle Flesjå og Bjørgens eks-kollega Hilde Gjermundshaug Pedersen har vist at det er mulig å komme knallsterkt tilbake etter fødsel.

- Jeg søkte umiddelbart informasjon om hvordan jeg kan trene når jeg er gravid. Jeg håper at jeg i fremtiden kan dele min kunnskap om dette til andre. Graviditet er tross alt ingen sykdom. Det behøver ikke å bety slutten på idrettskarrieren. Jeg skal i hvert fall tilbake, tydeliggjør Bjørgen.