TVILER PÅ OL: Gro Hammerseng har sine  tvil om hun blir med når Norge skal forsvare OL-gullet fra Beijing i London neste sommer.Foto: ARNT E. FOLVIK
TVILER PÅ OL: Gro Hammerseng har sine tvil om hun blir med når Norge skal forsvare OL-gullet fra Beijing i London neste sommer.Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Gravide Gro tviler på OL-spill i London

- Det eneste jeg vet er at jeg har lyst til å spille håndball igjen, sier Hammerseng.

(Dagbladet): I sitt første intervju etter at det ble kjent at hun skal bli mor i februar, snakker Gro Hammerseng om sine framtidsplaner etter den forestående fødselen.

31-åringen føler seg trygg på at hun kommer til å fortsette karrieren som håndballspiller, men om det blir videre satsing på både klubb- og landslag har hun ikke gjort seg noen refleksjoner rundt ennå.

- Det jeg vet er at jeg har lyst til å spille håndball igjen, så kommer jeg helt sikkert til å merke etter hvert hvor mye jeg savner det. Det er godt mulig at jeg har lyst til å spille for landslaget igjen, sier Hammerseng i samtale med TV 2 Sportens håndballkommentator Harald Bredeli.

Håndballdronningen synes også det er for tidlig å svare på når hun inntar parketten igjen, men sikter seg i utgangspunktet inn mot et comeback foran neste sesong.

BLIR FORELDRE: Gro Hammerseng og samboer Anja Edin blir foreldre i februar.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLIR FORELDRE: Gro Hammerseng og samboer Anja Edin blir foreldre i februar.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg aner ikke. Jeg har ikke gjort dette før. Det får tida i så fall vise. Men jeg kommer til å begynne å trene så fort jeg kan begynne å trene. Jeg har ikke noe hastverk. Det er andre ting som er viktigere nå. Spør du Heidi Løke, kunne jeg sikkert rukket siste del av sesongen. Men jeg kommer ikke til å stresse. Jeg har lyst til å kose meg med et litt annet liv også. Jeg tror det er realistisk å tenke neste sesong, sier Hammerseng.

Det betyr i så fall at OL i London neste sommer kommer i tidligste laget for landslagskapteinen, som dermed overlater til andre å forsvare gullet fra Beijing for tre år siden.

- Det tror jeg. Det får tida vise. Slik jeg tenker nå, sikter jeg meg inn på neste sesong, så får alt annet være en bonus, sier hun.