Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gravide kvinner advares mot å reise til Rio-OL

Amerikanske helsemyndigheter.

FRYKT: Amerikanske helsemyndigheter advarer gravide kvinner mot å reise til Rio de Janeiro under OL på grunn av faren for å bli smittet av zikaviruset. Foto: NTB Scanpix
FRYKT: Amerikanske helsemyndigheter advarer gravide kvinner mot å reise til Rio de Janeiro under OL på grunn av faren for å bli smittet av zikaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amerikanske helsemyndigheter advarer gravide kvinner mot å reise til Rio de Janeiro under OL på grunn av faren for å bli smittet av zikaviruset.

Helsemyndighetene CDC sier at også kvinner som vurderer å bli gravide, bør tenke seg om før de bestemmer seg for å reise til Brasil under OL i august.

Dersom de likevel drar til Rio, bør de passe seg godt for myggestikk, og CDC sier at de også kan være utsatt for smitte om mannen deres reiser til Rio og de har sex etterpå.

Advarselen er den første CDC har utstedt til gravide om å holde seg borte fra Rio under OL, som ventes å trekke 40.000 turister fra hele verden.

Selv om det fortsatt er fem måneder til OL, har brasilianske myndigheter lagt omfattende planer for å beskytte både deltakere, tilskuere og turister mot zikaviruset.

CDC opplyser at ni gravide kvinner i USA er smittet av zikaviruset under reiser til smittefarlige områder. To av dem har valgt å ta abort.

Advarselen til CDC står i kontrast til vurderingen til fra Verdens helseorganisasjon WHO, som onsdag sa at zikaviruset ikke utgjør noen trussel mot sommer-OL i Rio.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media