Gray rakket ned på dommerens utseende

Nytt pinlig Sky-klipp har dukket opp.

MER TRØBBEL: Nye klipp fra Sky News viser at Andy Gray ikke bare diskuterte kvinnelige assistentdommere med studiovert Richard Keys. I en samtale med reporter Andy Burton, rakker han ytterligere ned på Sian Massey .Foto: SCANPIX
MER TRØBBEL: Nye klipp fra Sky News viser at Andy Gray ikke bare diskuterte kvinnelige assistentdommere med studiovert Richard Keys. I en samtale med reporter Andy Burton, rakker han ytterligere ned på Sian Massey .Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Det stormer rundt Sky Sports-profilene Andy Gray og Richard Keys etter at de kom med nedsettende kommentarer om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey i en samtale før lørdagens kamp mellom Wolves og Liverpool der Massey var oppnevnt som assistent. Også West Ham-direktør Karen Brady ble offer for en sjåvinistisk bemerkning.

Nå har den profilerte fotballeksperten Gray fått enda et forklaringsproblem etter at Sky News viste TV-bilder fra sidelinja på Molineux der skotten forberedte seg til et direktesendt innslag med reporter Andy Burton.

Ikke god nok for Gray Som i lydopptaket med Keys, er det kvinnelige dommere og kvinners forståelse av offsideregelen som irriterer Gray.

- Angivelig er det en kvinnelig linjedommer i dag. Litt av et «stykke», ifølge kameramann Steve, åpner Burton.

- En kvinnelig linjedommer? spør Gray.

- Det var det han sa til meg, svarer Burton, og fortsetter:

- Han sier hun er allright, men jeg vet ikke om jeg kan stole på dømmekraften hans.

- Nja, det ville jeg ikke gjort. Definitivt ikke, sier Gray.

Mens Burton forhører seg med TV-crewet om de er klare for å gå direkte, smetter en person bak kamera inn et spørsmål til Gray.

- Kvinnelig assistentdommer, Andy. Bra nok for deg?

- Nei, sier Gray. - Jeg kan se henne herfra, fortsetter han, noe som vanskelig kan oppfattes som noe annet enn en bemerkning om Masseys utseende, mens hun varmer opp på motsatt side av banen.

- Hva f... vet kvinner om offsideregelen? spør han avslutningsvis.

Lekkasje Akkurat som han gjorde i samtalen med Keys.

Samtalen, som bar preg av å ha funnet sted uten at Keys og Gray trodde mikrofonene deres var slått på, ble tatt opp og lekket til avisa Mail on Sunday.

Opptaket ligger som en mp3-fil på avisas nettside.

- Noen bør gå ned dit og forklare offside for henne, sier Keys.  

- Kan du fatte det? En kvinnelig assistentdommer. Kvinner forstår ikke offsideregelen, svarer Gray.

- Utilgivelig Massey viste derimot at hun såvisst kunne anvende regelverket i praksis da hun holdt flagget, da majoriteten av Molineux-publikum ropte på offside da Liverpool tok ledelsen mot Wolves.

Det var nemlig en vanskelig og marginal avgjørelse hun måtte fatte i løpet av få tideler da Christian Poulsen tredde ballen igjennom til Raul Meireles, som igjen serverte Fernando Torres.

Selv pipa til Gray, som kommenterte kampen direkte, fikk en ganske så annen lyd enn hva som kom fram i opptakene gjort før kampen.

Sky beklaget episoden med Gray og Keys, og tok dem begge av skjermen i forbindelse med gårsdagens Premier League-oppgjør mellom Bolton og Chelsea. Sendingen ble i stedet ledet av David Jones fra Sky Sports News med Eidur Gudjohnsen og Jamie Redknapp som studioeksperter. 

- Kommentarene er utilgivelige for enhver Sky-ansatt, uavhengig av hvilken rolle eller ansiennitet de har. De har fått en tydelig advarsel for oppførselen sin, og blitt minnet på hvilket ansvar de har, sier Sky-direktør Barney Francis, ifølge Daily Mail.

På pidestal Keys og Gray har vært Sky Sports' ansikt utad siden den Rupert Murdoch-eide mediagiganten revolusjonerte TV-dekningen av engelsk ligafotball ved oppstarten av Premier League i 1992.

Nå er spørsmålet om de kommer til å kutte båndene til de to TV-personlighetene, som i snart 20 år har loset seerne gjennom hundrevis av direktesendinger. Det har iallfall vært ikke vært noen støtte å hente hos arbeidsgiveren, som har sendt alle klipp som dokumenterer oppførselen deres i søsterkanalen Sky News - inkludert Grays' siste krumspring.

Gray er kjent for sine spissformulerte, fargerike og patostunge analyser og betraktninger. Det har gjort ham til en svært så holden mann med en årslønn på drøyt 15 millioner kroner. Samtidig gjør det ham mer sårbar for angrep de gangene han havner på glattisen.

- Dette kommer til å kreve en ydmyk unnskyldning fra dem begge. Mange har ventet på at dette skulle skje, og Sky har sendt hvert eneste klipp som stiller dem i et dårlig lys. Slik jeg forstår seerne, er det mange som har ventet på at de skulle bli revet ned fra pidestalen, sier en ikke navngitt Sky-kilde til Daily Mail.

Bred støtte Massey har ennå ikke uttalt seg om saken, men har fått uforbeholden støtte fra både FA og dommerforeningen (Professional Game Match Officials (PGMO)).

- Alle PGMO-dommere og -assistendommere er utnevnt på bakgrunn av deres kvalifikasjoner og prestasjoner, heter det i en pressemelding fra dommerforeningen, ifølge BBC.

Dessuten har profilerte fotballfolk, med Kenny Dalglish og Rio Ferdinand i spissen, kommet med støtte til Massey og stikk til Gray og Keys.

Massey, som skal ha akseptert en unnskyldning fra Keys per telefon, skal i aksjon igjen allerede i kveld i League 2-oppgjøret mellom Crewe Alexandra og Bradford City.

Latterkrampe Keys og Gray har slitt med kvinner og fotball før. Da Sky Sports viste høydepunkter fra FA-cupfinalen for kvinner i 1998, fikk den rutinerte duoen latterkrampe og hadde store problemer med å snakke etterpå. Se video på YouTube.

Det skal sies at et par av scoringene i kampen mellom Arsenal og Craydon var av det komiske slaget - uavhengig av spillernes kjønn.