Fotball-EM:

- Grealish-effekten!

Flere engelske fotballsupportere har skreket etter at England-trener Gareth Southgate (50) må starte med Jack Grealish (25). Mot Tsjekkia fikk de sine bønner hørt, og Aston Villa-stjernen skuffa ikke.

NY SUPERDUO: Jack Grealish serverte ballen til Raheem Sterling, som stanget engelskmennene i føringen. Foto: Pool via REUTERS/Neil Hall
NY SUPERDUO: Jack Grealish serverte ballen til Raheem Sterling, som stanget engelskmennene i føringen. Foto: Pool via REUTERS/Neil Hall Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

ENGLAND - TSJEKKIA 1-0

Det har nesten vært et nasjonalt folkekrav i England om at trener Gareth Southgate måtte gi sjansen til Aston Villa-stjernen Jack Grealish.

Playmakeren har blitt vraka til både den første og andre kampen, selv om han har kommet inn i begge oppgjørene.

Mot Tsjekkia, i det som er en ren finale om tabelltopp, var det «endelig» duket for en start for Aston Villa-juvelen. Og han skuffa ikke.

I det tolvte minutt fikk Grealish dansa seg litt rom ute på venstresiden, og fikk løftet innlegget over det tsjekkiske forsvaret, og over keeper Tomas Vaclik.

OVERRASKET: Mange hevet øyenbrynene da England offentliggjorde laget før åpningskampen i EM mot Kroatia. Video: NTB Vis mer

På bakre stolpe venta Raheem Sterling, som stanga England i føringen. Manchester City-spilleren ble også matchvinner i oppgjøret mot Kroatia tidligere i mesterskapet.

- Fantastisk spill. Til slutt finne Sakas innlegg Grealishs føtter. Kane får den igjen, og så får han spilt ham nedover langs linja, og det kommer et nydelig innlegg, sa Tottenham-legenden Chris Waddle for BBC.

- Sterling er to meter fra nettet, for en scoring. Det er en fantastisk ball fra Jack Grealish og Sterling er der igjen.

Det ble med 67 minutter for Grealish, som ble erstatta av Jude Bellingham.

Hans prestasjon har uansett skapt et hav av reaksjoner på sosiale medier. Blant dem som har kastet seg over tastaturet er England- og Manchester United-legenden Rio Ferdinand.

- Sterling! Sjokk at det var Grealish med målgivende, skriver Ferdinand.

En annen som var begeistra var Gary Lineker, som selv har hatt flere legendariske øyeblikk i den engelske landslagsdrakta.

- Fantastisk spill da Sterling gir England ledelsen. Jack Grealish ser ganske god ut. Hvem hadde trodd?, spør Lineker sarkastisk.

Også Jan Åge Fjørtoft var kjapt ute med å hylle engelskmennene på sosiale medier.

- Grealish med et fantastisk «chippet» innlegg. Og Sterling setter 1-0, skriver Fjørtoft.

De var bare noen av flere som poengterte at England nøt godt av «Grealish-effekten».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer