Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Green så rødt da England tapte i Ukraina

Laget straffe.

FOR SEIN:Robert Green ble utvist etter fellingen av Artem Milevskij. Foto: Scanpix/Reuters/Toby Melville
FOR SEIN:Robert Green ble utvist etter fellingen av Artem Milevskij. Foto: Scanpix/Reuters/Toby Melville Vis mer

|||

England er allerede klar for VM-sluttspillet neste år, men får ikke en perfekt kvalifisering. Lørdag ble det 0-1-tap for Ukraina.

Åtte strake seirer har sørget for at England igjen virkelig er en nasjon å regne med, etter den skuffende EM-kvalifiseringen som endte med et sluttspill blottet for de tre løver i fjor.

Men under Fabio Capello har det gått langt bedre. Borte mot Ukraina ble det imidlertid vanskelig - om ikke umulig - da Robert Green fikk se det røde kortet etter å ha taklet Artem Milevskij etter 14 minutter.

Green skrev engelsk fotballhistorie. For første gang ble en engelsk keeper utvist.

I mål via Cole

Andrej Sjevtsjenko klarte ikke å utnytte det påfølgende straffesparket, men Ukraina skapte mange sjanser i spill mot ti mann.

Etter en halvtimes spill fikk vertene uttelling. Sergij Nazarenkos skudd gikk via Ashley Coles hode og i mål. Dermed gikk Ukraina seirende ut av kampen, noe som kan bety omspill om en VM-plass.

Ukraina står med 18 poeng, ett mer enn Kroatia. 

- Jeg er fornøyd. Vi spilte bra i annen omgang. Det er aldri lett mot elleve menn, men vi klarte uavgjort i annen omgang med bare ti mann, sa Capello.

- Vi gjorde en dum tabbe, men Greens røde kort var også en tabbe av dommeren. Han var for langt unna spillet til å kunne gi rødt kort, mente den engelske treneren.

Nødbluss

Kampen ble skjemmet av at ukrainske fans bombarderte Englands mål med nødbluss under førsteomgangen. Det førte til at kampen en periode ble stoppet.

England kommer til å levere en offisiell klage til FIFA.

- Det er ikke akseptabelt at noen spiller skal komme under angrep, sier FA-talsmann Adrian Bevington.

Capello følte at England mistet momentum på grunn av blussene.

- Det er sånn som skjer, men jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd, siden vi åpnet så bra. Vi får se hva som skjer med dette, sa Capello.

(NTB)


HEKTISK: Green i røyken.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA/Owen Humphreys
HEKTISK: Green i røyken.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA/Owen Humphreys Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling