Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Greene og Jones OL-klare

Maurice Greene og Marion Jones vant hver sin 100 meter i de amerikanske OL-uttagningene og er klare for Sydney-tur.

Greene visket en gang for alle ut de bitre minnene fra OL-kvalifiseringen i 1996, da han mislyktes og ikke kom med til Atlanta-lekene. Det var ingen tvil om at han var den beste i finalefeltet denne gangen.

- Jeg klarte det! Jeg klarte å komme med på OL-laget, jublet Greene etter at han hadde kommet bakfra og vunnet uttagningsstevnet på 10,01. En dårlig start var årsaken til at han kom litt på hæla de første meterne.

Han fikk med seg lagkameratene Curtis Johnson og Jon Drummond på laget til Sydney, og det gjorde jo ikke gleden hans mindre.

Marion Jones fikk i motsetning til Greene en perfekt start. Hun dro fra den regjerende olympiske mesteren Gail Devers etter 50 meter og vant klart med 10,88 sekunder. Inger Miller fulgte nærmest, og Devers ble slått ut.

Marion Jones vil få følge av ektemannen C. J. Hunter til Sydney, selv om han ikke vant kulekonkurransen i Sacramento. Det var det den tidligere juniorverdensmesteren Adam Nelson som gjorde med et bestestøt på 22,12 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media