Greene vant dobbelt

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): - Under stafetten skal det bli litt av et show når vi møter Michael Johnson på banen. Hvem vil vinne? Jeg, smiler kveldens historiske dobbeltvinner i Sevilla. I kveld ble han den første til å vinne både 100 og 200 meter i et friidretts-VM med tida 19.90.

Claudinei Quirino da Silva fra Brasil tok sølvet med 20,00. På tredjeplass kom Francis Obikwelu fra Nigeria med tiden 20,11.

- Jeg kom for å delta og vinne, og det er det jeg har gjort, sa en fornøyd Greene rett etter løpet.

- Dette gullet er mye større enn gullet jeg fikk tidligere i uka. Jeg har vært veldig trøtt, og det har vært en påkjenning å være med i så mange løp. Å vinne 200 i VM «is just great», sa en meget rørt vinner som hadde problemer med å holde tilbake tårene da den amerikanske nasjonalsangen runget utover Olypmiastadionen i Sevilla.

Allerede i morra er det på'n igjen med 4 ganger 100 meter.
- Under stafetten skal det bli litt av et show når jeg møter Michael Johnson på banen. Hvem vil vinne? Jeg, smiler Maurice. Og gleder seg til at gull nummer tre sikres under årets VM i Sevilla.

Fredericks trakk seg

Tidligere verdensmester Frankie Fredericks fra Namibia måtte trekke seg finalen på 200 på grunn av skade.

Hele uken har Fredericks klaget over smerter i venstre has, og etter en konsultasjon hos legen fredag bestemte han seg for ikke å løpe.

- Frankie har slitt med kraftige smerter gjennom hele sesongen, sa hans manager Jukka Harkonen.