MATCHVINNER: Jonathan Greening ble matchvinner for Fulham kvarteret før slutt, og satte en stopper for en fem kamper lang tapsrekke.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de Souza
MATCHVINNER: Jonathan Greening ble matchvinner for Fulham kvarteret før slutt, og satte en stopper for en fem kamper lang tapsrekke.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Carl de SouzaVis mer

Greening stoppet Fulhams tapsrekke

Matchvinner mot tabelljumbo Portsmouth.

|||(Dagbladet): Fulham - Portsmouth 1-0.

Fulham sto med fem strake ligatap bak seg, og var bare ett tap unna å tangere klubbrekorden fra Premier League-æraen.

Forutsetningene for å ende tapsrekka kunne imidlertid knapt vært bedre da de møtte et Portsmouth-lag i fullstendig oppløsning utenfor banen, og som virker å være fullstendig vaksinerte mot å score mål på.

Symptomatisk nok for Avram Grants menn, var de i store perioder det førende laget, men det var Fulham som fikk uttelling som skulle til for å vinne - akkurat slik det har vært i flere av kampene Pompey har tapt tidligere i sesongen.

Drøyt kvarteret før slutt utnyttet Damien Duff uoppmerksomhet i borteforsvaret, og stjal med seg ballen. Iren slo inn foran mål, og innegget ble bare delvis klarert.

Klareringen ble snappet opp av Jonathan Greening, som fikk en enkel oppgave med å bredside ballen forbi en sjanseløs David James.

Med tre poeng, klatret Fulham én plass på tabellen og ligger nå på en 10.-plass. Portsmouth derimot, står på stedet hvil på sisteplass med seks poeng opp til sikker plass etter kveldens kamp, og utsiktene til umiddelbar bedring kunne vært bedre med Manchester United ventende på Old Trafford til helgen.

Et nedrykk synes uunngåelig uansett om det er sportslige eller økonomiske faktorer som kommer til å avgjøre.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Roy Hodgsons lag, mens Erik Nevland fikk med seg de spilte 20 minuttene. Bjørn Helge Riise ble værende på benken.