GREI SKURING: Tommy Høiland og Sandnes Ulf fikk som forventet små problemer med å fullføre jobben hjemme mot Ull/Kisa. Dermed spiller rogalendingene i Tippeligaen også i 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix
GREI SKURING: Tommy Høiland og Sandnes Ulf fikk som forventet små problemer med å fullføre jobben hjemme mot Ull/Kisa. Dermed spiller rogalendingene i Tippeligaen også i 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB ScanpixVis mer

Grei skuring for Sandnes UIf

Spiller i Tippeligaen også neste år etter utklassing av Ull/Kisa.

Sandnes Ulf fullførte pliktløpet og vant 3-1 hjemme mot Ull/Kisa lørdag. Rogalendingene beholdt dermed eliteserieplassen i fotball.

Sandnes-laget hadde et meget sterkt utgangspunkt og vant dobbeltoppgjøret mot Ull/Kisa med 7-1 sammenlagt.

- Det føles utrolig deilig at vi endelig er i mål. Dette ble en liten utladning etter et maratonløp av en måned med sju cupfinaler, men nå kan vi puste ut etter å ha bevist at vi har noe i eliteserien å gjøre, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til VG etter seieren.

Gjestene fra Jessheim var i realiteten lørdag uten sjanser til å snyte Sandes Ulf for eliteseriespill neste sesong. Likevel gjorde Arne Erlandsen et forsøk med å stille en offensiv 3-5-2-formasjon på bortebane i det som var hans siste kamp som Ull/Kisa-trener.

Etter et kvarter burde Steevan Dos Santos sendt bortelaget i føringen, men alene med keeper satte angrepsspilleren fra Kapp Verde ballen utenfor. Tre minutter senere fikk likevel Ull/Kisa en fulltreffer ved Martin Rosenkilde. Forsvarsspilleren stanget inn ledermålet med hodet.

Straffer og rødt kort Vertene kom raskt tilbake i oppgjøret da Tommy Høiland kun to minutter senere utlignet alene med keeper Arnold Origi Otiend. Etter en halvtimes spill ble Sandnes Ulf tildelt straffe, og Rosenkilde ble utvist for å ha fratatt Høiland en målsjanse.

Christian Gytkjær var sikker fra ellevemeteren og økte til 2-1. Den innleide dansken fra Nordsjælland har vært en suksess i Sandnes. I det 68. minutt scoret 22-åringen hjemmelagets tredje scoring for kvelden. Som før pause var han igjen trygg fra straffemerket.

Sandnes Ulf overlevde dermed debutsesongen i eliteserien. Få trodde rogalendingene ville klare seg på øverste nivå, men laget har motbevist kritikerne. Nå venter det vanskelige annenåret for Asle Andersens gutter.

Fornøyd Erlandsen Ull/Kisa hadde en nærmest umulig oppgave etter 0-4 på hjemmebane i midtuken. Erlandsen var uansett fornøyd med lørdagens oppvisning til tross for et nytt tap.

- Vi gjorde en god kamp, og jeg er strålende fornøyd med guttenes innsats. Vi hadde et vanskelig utgangspunkt, men åpnet best og det kunne blitt spennende om vi hadde klart å fortsette etter ledermålet. Når det er sagt, så vant Sandnes Ulf helt fortjent, sa Erlandsen.

(NTB)