FJERDEPLASS:  Anders Bardal og resten av det norske mixed-laget greide ikke følge opp det norske gullet fra normalbakken lørdag. Til slutt ble det en fjerdeplass for Lundby, Sagen, Hilde og Bardal. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix
FJERDEPLASS: Anders Bardal og resten av det norske mixed-laget greide ikke følge opp det norske gullet fra normalbakken lørdag. Til slutt ble det en fjerdeplass for Lundby, Sagen, Hilde og Bardal. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB ScanpixVis mer

Greide ikke å ta den historiske seieren

Norge skuffet i mixed-laghopp.

(Dagbladet): Mixed-laghopp har aldri før vært på VM-programmet, og konkurranseformen i seg selv har også bare vært arrangert én gang i verdenscupen. Det var på Lillehammer i desember, og da var det Norge som tok den første historiske seieren i disiplinen.

Den bragden greide ikke det norske laget å repetere i normalbakken i Predazzo.

Norge lå på fjerdeplass etter første omgang, og den plasseringen holdt de konkurransen ut.

Japan tok gullet, Østerrike sølvet og Tyskland bronsen.

- Det er nok så gode som vi har vært her nede. Vi fikk ikke til maks av det vi har vist før i sesongen, sa en skuffet Clas Brede Bråten til NRK etter å ha havnet utenfor pallen.

Skuffende hopping - Det ser litt mørkt ut, sa en ærlig Tom Hilde til NRk, etter å ha hoppet 98, 5 meter i andreomgang.

Da var Anette Sagen og Anders Bardal igjen på toppen. Og Norge var allerede 22,8 poeng bak ledende Japan.

Sagen, som hoppet skuffende 92,5 meter i førsteomgang, forbedret lengden til 96,5 i andreomgang, uten at det hjalp.

- Vi har alle gjort vårt beste, men i dag holder det ikke, sa Anette Sagen etter å ha levert det hun greide for dagen.

Ingen kunne tukte Japan Gårsdagens historiske gullvinner, Anders Bardal, fulgte opp sitt førstehopp på 100,5 med et hopp på 101 meter i andre omgang.

Men avstanden opp til medaljekandidatene var allerede så stort at Bardals hopp ikke hjalp noe med tanke på Norges plassering.

Japan og Tyskland vekslet på å være i ledelsen gjennom hele konkurransen. Men i sitt siste hopp, snek Gregor Schlierenzauer og Østerrike seg så vidt foran Tyskland, og kapret sølvet.

Da sistemann på bommen, Taku Takeuchi, leverte et hopp på 101 meter og med strøken stil, kunne japanerne juble for tidenes første VM-gull i mixed-laghopp.

Maren Lundby hoppet 91 meter i første omgang, og 93 meter i andre omgang.

Dagens lengste hopp hadde japanske Sara Takanashi med hele 106,5 meter.