Greide ikke glede seg over storspillet

Knudsen reddet Norge fra ydmykelse.

DNEPROPETROVSK (Dagbladet.no): Norsk landslagsfotball har ikke vært bortskjemt med gode keeperprestasjoner de siste to årene.

Men ingen kan klandre Jon Knudsen for at Norge tapte 0-1 mot Ukraina i går kveld. Åge Hareide var den første til å innrømme at Stabæk-keeperen forhindret langt styggere tapssifre, for 34-åringen vartet opp med en rekke klasseredninger da Ukraina kjørte over Norge i 2. omgang.

Men bestemannsprisen var bare en mager trøst.

- Jeg får til en del gode redninger, men for en keeper blir det litt fattig når vi ikke vinner kampen. Dette var ikke bra, vi evner ikke å skape noe framover. Men for øyeblikket er vi ikke bedre. Jeg synes vi gjør hverandre dårligere enn vi er, og gir hverandre dårlige pasninger, beskriver Knudsen.

- Ikke en god straffe

Bare én gang måtte han kapitulere: Da Jevgenij Seleznev plasserte et straffespark midt i mål, etter at en noe klønete Tore Reginussen hadde gitt Sergej Nazarenko et påskudd til å falle innenfor 16-meteren.

I etterkant var Knudsen irritert på seg selv for at han ikke tok den også.

- Det kjennes litt bittert. Jeg trodde han kom til å sette den til venstre for meg, men han var litt for iskald og nonchalant. Det var ikke noen god straffe, mener han.

SAFE HANDS: Sånn så Jon Knudsen ut i nesten hele går kveld: Trygg og med fast grep om ballen. En ball gikk forbi Stabæk-målvakten, og selv den mener Knudsen han kunne tatt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
SAFE HANDS: Sånn så Jon Knudsen ut i nesten hele går kveld: Trygg og med fast grep om ballen. En ball gikk forbi Stabæk-målvakten, og selv den mener Knudsen han kunne tatt. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

En annen situasjon som ergret Knudsen, var den der John Arne Riise ble utvist i starten av 2. omgang. Ikke bare fordi dommeren var sjeldent hårsår - men fordi han gjorde sitt beste for å gjøre kamplederen oppmerksom på at linjemannen vinket for harde livet.

- Jeg skrek til ham at han måtte se linjemannen, og trodde det var frispark til oss. Jeg burde nok latt være å rope til ham, det var beklagelig. Men han ville vel blitt utvist likevel, sier Knudsen.

- Tør ikke spille slik vi skal

Tore Reginiussen reiser til Blackburn på søndag, men bør kanskje håpe at de ikke har sett høydepunktene fra Ukraina-kampen.

Den kommende Premier League-proffen hadde ingen god dag på jobben - og var altså mannen som forårsaket straffesparket i 1. omgang.

- Jeg har vært borti mange sånne i Tippeligaen, og det har aldri blitt noe straffespark.

- Var det litt klønete av deg?

- Ja, men det var såpass tidlig i kampen at jeg ikke visste at dommeren tok så parti med dem, sier Reginiussen til Dagbladet.no.

Greide ikke glede seg over storspillet

Han erkjenner at det såvidt var kontakt mellom spillerne, men påpeker at ballen uansett var på vei ut av spill.

- Du protesterte ikke så heftig?

- Jeg pleier ikke gjøre det uansett, men det var ikke noe straffespark, sier Reginussen.

Samtidig er han klar over at det ikke var dommeren som gjorde at Norge tapte.

- Det var mange sitasjoner der dommeren var dårlig, men vi får ikke til noe spill heller. Det blir veldig tilfeldig. Vi gjør ikke det vi har avtalt på forhånd, og tør ikke spille slik vi skal. Da blir det vanskelig, for Ukraina er et ballsikkert lag, og de er trygge med ballen.

- Hvorfor tør dere ikke?

- Jeg vet ikke.

- Har det noe med dårlig selvtillit å gjøre?

- Det er nok en kombinasjon av mange ting. Det er ingen grunn til å ikke tørre i en privatkamp, hvor vi egentlig har alt å vinne. Vi skulle prøve å vise at vi er gode. Men så får vi det ikke til.

- Hvor mye av skylda ligger på treneren, og hvor mye på dere spillere?

- Vi får ta vår del av skylda, det er vi som spiller ute på banen, det er vi som skal levere. Du kan snakke og avtale hva du vil før kampen, men det er ute på banen det må skje, sier Reginiussen.