TO AV TO: André Greipel kjører inn til seier på sjette og siste etappe av Tour Down Under i fjor, og vant dermed rittet for andre år på rad. Nå er tyskeren blant favorittene igjen. Foto: MARK GUNTER, AFP / NTB SCANPIX
TO AV TO: André Greipel kjører inn til seier på sjette og siste etappe av Tour Down Under i fjor, og vant dermed rittet for andre år på rad. Nå er tyskeren blant favorittene igjen. Foto: MARK GUNTER, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Greipel går for sin tredje strake i Tour Down Under

Tysk favoritt i Australia.

Den tyske sprinteren André Greipel går for hat trick når han senere i denne måneden innleder sesongen med Tour Down Under i Australia.

Tyskeren har vunnet dette tradisjonsrike etapperittet to ganger tidligere, og han mener nå at formen er så god at mulighetene for at han kan vinne for tredje gang er store.

Han er ikke alene å ha troen på seg selv, for rittdirektør Mike Turtur mener at Greipels Lotto Belisol-lag er et av de sterkeste lagene i feltet.

- Greipel er en av noen få ryttere som har vunnet dette rittet to ganger. Han var først over målstreken i tre av etappene i fjor, sier Turtur om tyskeren.

- Han vant også tre etapper i Tour de France i fjor, så det er helt klart en rytter å regne med, legger rittdirektøren til.

Greipel har sterke ryttere med seg i laget - med Greg Henderson som den mest kjente.

Tour Down Under, som går fra 20. til 27. januar kjøres i området rundt Adelaide sør i Australia.

(NTB)