Greipel tok sin andre Giro-etappeseier

Ustoppelige Lotto Soudal vant tredje dag på rad.

LOTTO IGJEN: André Greipel jubler for sin andre etappeseier i Giro d'Italia, Lotto Soudals tredje på rad. (Foto Tim de Waele)
LOTTO IGJEN: André Greipel jubler for sin andre etappeseier i Giro d'Italia, Lotto Soudals tredje på rad. (Foto Tim de Waele) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): André Greipel (Lotto Soudal) gikk ut som vinner av Giro d?Italias sjuende etappe, en 211 kilometer lang forsering fra Sulmona til Foligno. Tyskeren rettferdiggjorde lagkameratenes utrettelige innsats gjennom hele dagen ved å spurte forbi den italienske duoen Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) og Sacha Modolo (Lampre Merida).  

Greipel detonerte sin spurt med bare 150 meter igjen da en luke i midten av veibanen åpnet seg opp. Inne på det siste oppløpet trodde man Orica-GreenEdge hadde seieren i lomma med Caleb Ewan. Men det var før Greipel svidde av kruttet. Idet som var en uorganisert massespurt, hvor ingen lag hadde fullverdige opptrekk, gjorde tyskeren et klokt valg i bakhjulet til Modolo for å manøvrere seg inn i riktig posisjon. Lotto Soudal-spurterens 18. Grand Tour-etappeseiere var således et lite mesterstykke tuftet på tålmodighet, gode instinkter og eksplosiv styrke.  

- Vi visste det skulle være vanskelig med sidevind og gutta gjorde en fantastisk jobb på siste seks kilometer. Sean Debie og Jurgen Roelandts gikk kanskje litt for tidlig,  men jeg tror de er strålende fornøyd og jeg r veldig takknemlig. Jeg letet etter et hjul å følge, trodde det var for sent, men heldigivis åpnet det seg opp. Modolo holdt seg på linjen og jeg fikk muligheten til å komme meg gjennom, sier Greipel etter etappen.    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer