Greipel vant igjen etter ny kaosspurt

Peter Sagan i bakken like før spurten gikk.

VANT IGJEN: Andre Greipel tok sin andre seier på to dager, og sin tredje Tour de France-etappe på rad. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIX
VANT IGJEN: Andre Greipel tok sin andre seier på to dager, og sin tredje Tour de France-etappe på rad. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andre Greipel tok sin andre seier på to dager etter en kaotisk og nervøs avslutning på den femte etappen av Tour de France.

De fire utbryterne - Jan Ghyselinck, Matthieu Ladagnous, Pablo Urtasun og Julien Simon - ble tatt igjen bare 3-400 meter før mål og Greipel spurtslo henholdsvis Matt Goss, Juan José Haedo og Mark Cavendish.

Like før spurten gikk veltet flere ryttere, blant dem Peter Sagan og Tyler Farrar.

- Det var stressende på grunn av fallet, men Greg Henderson kjørte meg opp til teten. Det var en hard sprint, en av de hardeste jeg har gjort noensinne, sier Andre Greipel etter etappen.

Sky-laget, med Edvald Boasson Hagen på laget, tok ansvaret med å kjøre inn utbryterne, men brukte opp sine menn litt for tidlig og Cavendish havnet derfor for langt bak da spurten først gikk.

- Vi prøvde å holde oss langt foran for å unngå trøbbel. Jeg kom frem litt for tidlig, dumt det, men sånn er det, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter rittet.

Cavendish og Sky får imidlertid en ny mulighet i morgen. Da går etappen fra Épernay til Metz, og alt tyder på at det blir en ny massespurt på den relativt flate etappen som bare inneholder én kategorisert stigning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer