Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Greipel vant igjen etter ny kaosspurt

Peter Sagan i bakken like før spurten gikk.

VANT IGJEN: Andre Greipel tok sin andre seier på to dager, og sin tredje Tour de France-etappe på rad. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIX
VANT IGJEN: Andre Greipel tok sin andre seier på to dager, og sin tredje Tour de France-etappe på rad. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Andre Greipel tok sin andre seier på to dager etter en kaotisk og nervøs avslutning på den femte etappen av Tour de France.

De fire utbryterne - Jan Ghyselinck, Matthieu Ladagnous, Pablo Urtasun og Julien Simon - ble tatt igjen bare 3-400 meter før mål og Greipel spurtslo henholdsvis Matt Goss, Juan José Haedo og Mark Cavendish.

Like før spurten gikk veltet flere ryttere, blant dem Peter Sagan og Tyler Farrar.

- Det var stressende på grunn av fallet, men Greg Henderson kjørte meg opp til teten. Det var en hard sprint, en av de hardeste jeg har gjort noensinne, sier Andre Greipel etter etappen.

GORILLAEN: Andre Greipel kalles Gorillaen, og viste hovrfor på dagens etappe. Foto: REUTERS / Jean-Paul Pelissier / NTB Scanpix
GORILLAEN: Andre Greipel kalles Gorillaen, og viste hovrfor på dagens etappe. Foto: REUTERS / Jean-Paul Pelissier / NTB Scanpix Vis mer

Sky-laget, med Edvald Boasson Hagen på laget, tok ansvaret med å kjøre inn utbryterne, men brukte opp sine menn litt for tidlig og Cavendish havnet derfor for langt bak da spurten først gikk.

- Vi prøvde å holde oss langt foran for å unngå trøbbel. Jeg kom frem litt for tidlig, dumt det, men sånn er det, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter rittet.

Cavendish og Sky får imidlertid en ny mulighet i morgen. Da går etappen fra Épernay til Metz, og alt tyder på at det blir en ny massespurt på den relativt flate etappen som bare inneholder én kategorisert stigning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media