- Greit å ikke måtte spurte

Norsk dobbeltseier på 3000 meter hinder

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til gull, mens Kristine Eikrem Engeset fulgte opp med sølv på 3000 meter hinder i junior-EM lørdag.

Grøvdal avgjorde hinderløpet i Hengelo 600 meter før mål. Hun ble dyktig sliten på sisterunden og var glad hun slapp å spurte om gullmedaljen.

- Kristine (Eikrem Engeset) og jeg vekslet om å dra i stort og jevnt tempo etter de første 1000 meterne for å møre konkurrentene, og det gikk helt strålende, sa Karoline Bjerkeli Grøvdal til NTB lørdag kveld.

- Det tok ikke lange tiden før det bare var oss to i teten, og da Kristine stivnet 600 meter før mål, fikk jeg en luke. Da var det bare å stå på til mål, men jeg må innrømme at jeg var veldig sliten på sisterunden, så det var greit ikke å måtte spurte om seieren, mente Grøvdal.

Hun vant Norges andre gullmedalje i junior-EM i Hengelo etter at sprinteren Ezinne Okparaebo gikk til topps på 100 meteren fredag kveld. Det er bare de to ungjentene som har klart å vinne EM-gull av norske friidrettsutøvere noensinne.

Rett til Beograd

Karoline Bjerkeli Grøvdal reiser rett videre til Beograd søndag for å delta i ungdoms-OL, men der kommer hun ikke til å løpe hinder.

- Nei, i Beograd skal jeg løpe både 1500 og 3000 meter flatt, sa den ferske EM-vinneren i hinder til NTB lørdag.

GULLJENTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til EM-gull på 3000 meter hinder i dag. Her i aksjon under sommerens Bislett Games. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GULLJENTE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til EM-gull på 3000 meter hinder i dag. Her i aksjon under sommerens Bislett Games. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Alt tyder på at hun kommer til å bli tatt ut til VM i Osaka allerede tirsdag, for da skal sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes, ta ut annen del av VM-troppen. Fem utøvere med Andreas Thorkildsen i spissen har allerede fått klarsignal til VM, og ytterligere en del utøvere kommer med nå. Karoline Bjerkeli Grøvdal og Kristine Eikrem Engeset kommer helt sikker til å være blant dem som kan forberede Japan-tur.

- Jeg har ikke tenkt så mye på VM ennå, men jeg føler meg klar til å reise dit. Det kommer til å bli kjempespennende og lærerikt, sa 17-åringen til NTB.

Enkelte, blant dem Olympiatoppens Johan Kaggestad, har ment at Grøvdal er for ung for et senior-VM, men det bare fnyser den lovende 17-åringen av.

Mye trening

Etter at hun er ferdig med junior-EM allerede søndag og ungdoms-OL i løpet av neste uke, kommer det til å bli mest trening fram mot NM i Askim og avreisen til VM i Osaka.

- Hvordan blir programmet ditt i NM?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på ennå. Det er i hvert fall ikke tatt noen endelig avgjørelse på hva jeg skal løpe, sa Grøvdal før hun gikk til en liten middag og markering av EM-seieren lørdag kveld.

Tidligere lørdag sa Ketil Tømmernes til NTB at både Grøvdal og Engeset trolig kommer til å løpe 1500 meter i NM, men Karoline Bjerkeli Grøvdal var ikke helt enig i at det var avgjort da NTB snakket med henne etter EM-seieren lørdag.

Grøvdal vant med 9.44,34 i Hengelo. Kristine Eikrem Engeset var tre sekunder bak. Bronsevinneren løp på godt over ti minutter. Det forteller om en helt suveren norsk dobbeltseier, og nok en gang var begge de norske hinderjentene godt under VM-kravet til Osaka.

(NTB)