- Greit å være her hvis man er så uheldig å bli født her

Islandsk spiss om Molde.

(Dagbladet.no): Marel Baldvinsson er ikke nådig når han intervjues av det islandske nettstedet Visir.

Den 26-årige spissen gir Molde som by strykkarakter - og forteller at han helst skulle tatt det første flyet hjem til Island.

- Det er sikkert helt greit å være her hvis man er så uheldig å bli født her. Hvis man derimot flytter hit, så er det som en spøkelsesby, sier Baldvinsson i intervjuet som er oversatt av VG og flere norske aviser.

Den tidligere Stabæk-angriperen forteller at til og med besteforeldrene hans reagerte på hvor utrolig stille det er i Molde.

Baldvinsson sier til lokalavisa Romsdals Budstikke at han er framstilt feil av islendingene, men at han og familien ikke trives i byen Molde.

Fotballklubben Molde har han ingen problemer med - han har scoret seks mål og laget er nå klare for Tippeligaen.

- Jeg har aldri sagt at Molde er en «drittplass», eller at jeg vil ta første fly hjem. Jeg har kontrakt med MFK, og forholder meg til den. Men jeg har signalisert overfor klubben at jeg ønsker å dra hjem etter sesongslutt. Hva som skjer får vi se an, sier Baldvinsson til rbnett.no.

Molde-supportere varslet aksjoner mot islendingen etter at intervjuet ble kjent i går. Supporterleder Eva Britt Mauseth er villig til å tilgi islendingen - hvis han er feilaktig framstilt hjemme på Island.

OPPRYKK MED BISMAK? Marel Baldvinsson trives ikke i Molde og ønsker seg vekk fra klubben på tross av at laget har fikset opprykk til tippeligaen i høst. Foto: Scanpix
OPPRYKK MED BISMAK? Marel Baldvinsson trives ikke i Molde og ønsker seg vekk fra klubben på tross av at laget har fikset opprykk til tippeligaen i høst. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en ærlig sak å ikke finne seg til rette på en ny plass, men det er uheldig at denne saken kommer opp, sier supporterlederen til lokalavisa.

- Greit å være her hvis man er så uheldig å bli født her