- Greit for deg at det er kvinner i rommet?

Dalglish raljerte med Sky Sports-reporter.

HERJET MED SKY-REPORTER: Liverpool-manager Kenny Dalglish skapte munterhet da han spurte Sky-reporter Vinny O'Connor om han var komfortabel med at det var en kvinnelig journalist til stede på pressekonferansen. Foto: REUTERS/Darren Staples
HERJET MED SKY-REPORTER: Liverpool-manager Kenny Dalglish skapte munterhet da han spurte Sky-reporter Vinny O'Connor om han var komfortabel med at det var en kvinnelig journalist til stede på pressekonferansen. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Den engelske storebroren til «Nytt på nytt» har nok av materiale å boltre seg i denne uka, mye takket være Sky Sports-duoen Andy Gray og Richards Keys.

Ukas snakkis i England er nemlig de famøse kommentarene veteranene kom med om den kvinnelige assistentdommeren Sian Massey, som i dag førte til at Sky valgte å suspendere dem fra kveldens «Monday Night Football show».

Men for øyeblikket må Sky tåle å bli gjort til latter foran hele nasjonen - også kolleger av Gray og Keys som ikke har noe med saken å gjøre.

Liverpool-manager Kenny Dalglish skapte stor munterhet da han innledet mandagens pressekonferanse med et stikk til journalist Vinny O'Connor, som dekket seansen for Sky Sports.

- Er det OK for deg at det er kvinnelige reportere til stede? spurte Dalglish ifølge Daily Telegraph.

Mobber sin gamle arbeidsgiver
Skotten ble selv nevnt i samtalen mellom Keys og Gray, der de snakket om at kvinner ikke hadde peiling på offsideregelen.

- Selvsagt gjør de ikke det. Kenny (siktet trolig til Dalglish, journ.anm.) kommer til å bli gæren. Dette er ikke første gangen, er det? Hadde vi ikke en tidligere? sa Richard Keys.

Kenny Dalglish har en datter, Kelly Cates, som tidligere har jobbet som anker i Sky. Også hun raljerte med sin gamle arbeidsgiver i går kveld, via Twitter.

- Puh, jeg er utslitt. Har nettopp lest om noe de kaller «offsideregelen». Det ble for mye for den lille hjernen min. Den må være ødelagt av inhalering av neglelakk, skriver hun.

- Dyp respekt for kvinner
De som forsvarer Richard Keys - i hvert fall offentlig - er så godt som fraværende i dag. Men hans søster Susan stilte opp i BBC-programmet 5 Live i dag, der hun forsikret lytterne om at broren hennes på langt nær er noen mannssjåvinist.

- Det var bare fleip, kanskje vi er litt overfølsomme alle sammen. Han har tre søstre og en datter - han har den dypeste respekt for kvinner, sa hun.

Keys jobbet som normalt under gårsdagens Premier League-kamp mellom Blackburn og West Bromwich, men kveldens kamp mellom Bolton og Chelsea sendes altså uten at han eller Gray medvirker.

Sky Sports sendte i dag ut en pressemelding, der direktør Barney Francis forklarte hvorfor en suspensjon var på sin plass.

- Det har blitt gjort tydelig for dem begge at kommentarene deres var fullstendig uakseptable. Slike synspunkter kan ikke unnskyldes, og er uforenlige med våre etiske retningslinjer som næringsdrivende og arbeidsgiver. De vil med rette støte mange av våre kunder, våre egne folk, og det brede lag av publikum, sier han.

PS! På pressekonferansen opplyste Dalglish også om at Ryan Babels overgang til tyske Hoffenheim er satt på vent, selv om klubben nylig godtok et bud på 55 millioner kroner.

Det kan handle om at nederlenderen i stedet går tilbake til gamleklubben Ajax, som en del en pakke der Luiz Suarez går motsatt vei. Liverpool har også lagt inn et bud på fire millioner pund for Blackpools playmaker Charlie Adam, som Premier League-nykommeren har avslått.

KAN OFFSIDEREGELEN: Sian Massey. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES.
KAN OFFSIDEREGELEN: Sian Massey. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer