Greit med poengdeling på Bislett

Vålerenga klarte ikke å ta sin tredje strake hjemmeseier på Bislett. Det ble poengdeling etter 2-2 mot Bodø/Glimt i «lekegrinda». Begge lagene kom fra klare tap i forrige runde og hadde mye å revansjere.

- Jeg er skuffet fordi vi burde vunnet. Vi fikk altfor dårlig betalt på sjansene våre, mens Bodø/Glimt klarte å gjøre mål de få gangene de slapp til, sa Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

Tjærnås så likevel mye positivt hos sine spillere i kampen hvor gjestene var laget som startet og avsluttet best, mens vertene hadde mest å si i slutten av første og begynnelsen av andre omgang.

Høyt press

- Vi klarte å holde laget høyt oppe på banen i mye lengre perioder enn i tidligere kamper. Det ga en mye bedre rytme enn vi har hatt tidligere. Dessuten var innsatsen mer helhjertet, sa Tjærnås.

Bodø/Glimts Øystein Gåre var langt mer fornøyd.
- Slik kampen utviklet seg er jeg fornøyd med resultatet, sa Gåre.

Bodø/Glimt kom best i gang på Bislett, og lynvingen Aasmund Bjørkan presenterte seg tidlig. Bare Vålerengas offsidefelle hindret at han kom gjennom ved et par tilfeller de første ti minuttene. Vålerenga spilte stereotypt og satset stort sett på lange baller mot Pascal Simpson. Han vant riktignok de fleste duellene, men det var ingen som kom bakfra på løp.

Etter et kvarter scoret gjestene. Bjørkan ble fint frispilt på kanten av Ørjan Berg. Han klarte å lure vekk et stillestående Vålerenga-forsvar og sette ballen sikkert i mål.

To raske

Etter scoringen klarte Vålerenga å skjerpe seg. Utligningen kom da Pascal Simpson i steden for å stusse ballen videre tok den ned med beina. I trengt situasjon la han tilbake til Bjørn Viljugrein som dundret inn 1-1-målet fra 16-17 meters hold. Minuttet etter gjorde Juro Kuvicek sitt andre mål for sesongen.

I likhet med de to forrige hjemmekampene trodde de fleste at Vålerenga hadde klart å snu en kamp etter å ha ligget under. Både mot Haugesund og Brann kom laget tilbake og vant.

I andre omgang presenterte Vålerenga i perioder årsbeste og produserte store sjanser på løpende bånd, men treverket og Clas André Guttulsrød sto i veien. Etter den gode åpningen mistet Vålerenga grepet. Bent Inge Johnsen, som for anledningen var midtbanespiller, fikk gå uhindret opp på et frispark fra Arild Berg og heade ballen i mål.

Etter målet hadde lagene hver et par gode muligheter. Blant annet hadde Trond Vidar Hansen et knallskudd i tverrliggeren, mens Aasmund Bjørkan korrekt fikk annullert et mål for offside.

(NTB)